Σε αργία ο δήμαρχος Παξών για υπόθεση προμήθειας χημικών αφαλάτωσης

Σε αργία ο δήμαρχος Παξών για υπόθεση προμήθειας χημικών αφαλάτωσης

Σε αργία τέθηκε και επίσημα ο δήμαρχος Παξών Σπύρος Μπογδάνος, ο οποίος είχε καταδικαστεί για υπόθεση προμήθειας χημικών αφαλάτωσης. Τι απαντά ο ίδιος

Σε αργία τέθηκε ο δήμαρχος Παξών, Σπύρος Μπογδάνος, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Μανώλης Αγγελάκας.

Ο δήμαρχος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 1 έτους με τριετή αναστολή τον περασμένο Απρίλιο, σε πρώτο βαθμό, για υπόθεση προμήθειας χημικών αφαλάτωσης του νερού στο νησί, το 2007.Έτσι τέθηκε σε αργία, καθώς αυτό προβλέπει η νομοθεσία του Καλλικράτη.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά την κατασκευή των μονάδων αφαλάτωσης στο νησί, οι οποίες έδωσαν τέλος στην κάλυψη των αναγκών ύδρευσης με βυτιοφόρα. Ο δήμος προχώρησε στην προμήθεια των απαραίτητων χημικών, η οποία έγινε με απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό, με δαπάνη που ξεπερνούσε το ποσό που δίνει το δικαίωμα στον κάθε δήμαρχο να κάνει απευθείας αναθέσεις.

Το Πρωτοδικείο Κέρκυρας έκρινε ότι από την κίνηση αυτή προκύπτει ζημιά και καταδίκασε τόσο τον δήμαρχο όσο και τον τότε αντιδήμαρχο Χριστόδουλο Αρβανιτάκη, οι οποίοι στη συνέχεια κατέθεσαν ένσταση.

"Η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικίσει. Η αλήθεια θα λάμψει στο Εφετείο. Γνωρίζω ότι η απόφαση του γενικού γραμματέα ήταν αποτέλεσμα επώνυμης καταγγελίας, που σκοπό είχε την πολιτική μου εξόντωση ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών" επεσήμανε ο κ. Μπογδάνος.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network