news 24/7

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Καταστροφές που προκλήθηκαν από τον τυφώνα

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του τυφώνα Χαγκίμπι

Αυξάνεται κι άλλο ο αριθμός των νεκρών λόγω των πληγμάτων που προκάλεσε ο τυφώνας Χαγκίμπς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Δεκαπέντε άτομα ακόμα αγνοούνται.

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Σεισμός στην Ιαπωνία: Τουλάχιστον ένας νεκρός, 32 αγνοούμενοι, και 120 τραυματίες

Τα 6,7 Ρίχτερ ισοπέδωσαν το Χοκάιντο, προκαλώντας κατολισθήσεις, καταρρεύσεις σπιτιών και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση στα σπίτια των 5,3 εκατομμυρίων κατοίκων του.

Ανεστάλη επιχείρηση καθαρισμού στη Φουκουσίμα

Ανεστάλη επιχείρηση καθαρισμού στη Φουκουσίμα

Η επιχείρηση καθαρισμού του ραδιενεργού ύδατος στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα ανεστάλη, όταν τα επίπεδα ραδιενέργειας άρχισαν να αυξάνουν δραματικά. Ανησυχία για τα επίπεδα ραδιενέργειας

Αποκαταστάθηκε βλάβη του αντιδραστήρα 5

Αποκαταστάθηκε βλάβη του αντιδραστήρα 5

Τεχνικοί της εταιρείας Tepco αποκατέστησαν το σύστημα ψύξης ενός από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα ο οποίος είχε υποστεί βλάβη, όπως ανακοινώθηκε από τη διαχειρίστρια εταιρεία του σταθμού

Δύο ακόμα αντιδραστήρες κινδυνεύουν να λιώσουν

Δύο ακόμα αντιδραστήρες κινδυνεύουν να λιώσουν

Η TEPCO ανακοίνωσε ότι είναι πολύ πιθανό να έχει επέλθει τήξη των ράβδων εμπλουτισμένου ουρανίου που τροφοδοτεί τους πυρήνες, δύο ακόμα αντιδραστήρων του ατομικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Pics)

Μπήκαν στο κτίριο του ολέθρου

Μπήκαν στο κτίριο του ολέθρου

Για 14 λεπτά παρέμειναν στο κτίριο ενός από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα, τέσσερις εργάτες. Χειρότερες απ' ό,τι υπολόγιζαν οι ζημιές. Μάχη για την πτώση της θερμοκρασίας (Vid+Pic)

A father and son walk by cracks following a 6.5-magnitude earthquake at Yaizu port in Shizuoka Prefecture (State), Japan, Tuesday, Aug. 11, 2009. The quake hit Tokyo and nearby areas shortly after dawn Tuesday, halting trains and forcing two nuclear reactors to shut down for safety checks. (AP Photo/Itsuo Inouye)   Original Filename: AP09081105041.jpg

Νέος σεισμός στην Ιαπωνία

Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε το Σάββατο στη Φουκουσίμα. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Έκλεισε ο αντιδραστήρας 5 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Χαμαόκα

Νεκρός στη Φουκουσίμα

Νεκρός στη Φουκουσίμα

Εργάτης ο οποίος σύμφωνα με την Tepco δεν είχε μολυθνεί από ρανδιενέργεια, έχασε τις αισθήσεις του μέσα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν (Vid)

Αβάσταχτο το κόστος στην Ιαπωνία

Αβάσταχτο το κόστος στην Ιαπωνία

Η Tepco, η εταιρία που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ζήτησε επίσημα σήμερα βοήθεια από το ιαπωνικό κράτος για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του πυρηνικού δυστυχήματος της 11ης Μαρτίου

Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας

Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν και πάλι τα επίπεδα του καισίου και του ιωδίου στο ραδιενεργό νερό του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, προκαλώντας νέες καθυστερήσεις στις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών (Pics)

Νέα διαταγή εκκένωσης στη Φουκουσίμα

Νέα διαταγή εκκένωσης στη Φουκουσίμα

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας επέκτεινε την ζώνη ασφαλείας, πέραν των 20 χιλιομέτρων, γύρω από το ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα. Σχέδιο ανοικοδόμησης πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ (Vid+Pics)

Απαγορευμένη ζώνη γύρω από την Φουκουσίμα

Απαγορευμένη ζώνη γύρω από την Φουκουσίμα

Νέα εντολή εκκένωσης της περιοχής που βρίσκεται σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα έδωσε η ιαπωνική κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη περιοχή θα μετατραπεί σε απαγορευμένη ζώνες, καθώς οι αρχές εντόπισαν τουλάχιστον 60 οικογένειες που επέστρεψαν στα σπίτια τους, παρά τον αυξημένο κίνδυνο ραδιενέργειας (Pics)

Ομάδα ειδικών της ΙΑΕΑ στη Φουκουσίμα

Ομάδα ειδικών της ΙΑΕΑ στη Φουκουσίμα

Ομάδα ειδικών θα αποστείλει στην Ιαπωνία η IΑΕΑ, με στόχο να διερευνηθούν τα αίτια του πυρηνικού δυστυχήματος. Ο γαλλικός πυρηνικός όμιλος Areva θα προμηθεύσει ένα σύστημα για την απορρύπανση του ραδιενεργού νερού, που βρίσκεται στους υπόγειους χώρους του εργοστασίου και εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 60.000 τόνους (Vid+Pics)

Άρχισε η άντληση ραδιενεργού ύδατος

Άρχισε η άντληση ραδιενεργού ύδατος

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, η εταιρεία ηλεκτρισμού του Τόκιο, Tepco, άρχισε σήμερα την άντληση από τον αντιδραστήρα 2 του σταθμού 10.000 τόνων υψηλά ραδιενεργού ύδατος που εμποδίζουν το έργο των συνεργείων (Vid)

Ταξιδέψτε ελεύθερα

Ταξιδέψτε ελεύθερα

Προσπάθειες να καθησυχάσει τη διεθνή κοινότητα κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγονται τα ταξίδια στην Ιαπωνία. Πτώση της τουριστικής κίνησης κατά 50%, σε σχέση με το περασμένο έτος. Νέες προσπάθειες μείωσης ραδιενέργειας με ζεόλιθο

Στα ύψη η ραδιενέργεια

Στα ύψη η ραδιενέργεια

Εκτοξεύτηκαν τα επίπεδα ραδιενέργειας στα υπόγεια ύδατα στην περιοχή της Φουκουσίμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας Tepco, στοιχείο που δείχνει πως συνεχίζεται η διαρροή νερού εμπλουτισμένου με ραδιενεργά στοιχεία από τις εγκαταστάσεις των αντιδραστήρων

Ιαπωνία: Νέος σεισμός 7.1 ρίχτερ, άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι

Ιαπωνία: Νέος σεισμός 7.1 ρίχτερ, άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγο στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία και έγινε αισθητή στο Τόκιο. Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε δύο αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα. Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι. Δείτε live εικόνα (Vid)

Ιαπωνία: Μειώθηκε ο κίνδυνος αλλά η ανησυχία υπάρχει

Ιαπωνία: Μειώθηκε ο κίνδυνος αλλά η ανησυχία υπάρχει

Ένας μήνας έχει περάσει από το σεισμό των 9 Ρίχτερ και το φονικό τσουνάμι στην Ιαπωνία και η διοίκηση του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα ακόμα δεν έχει ανακτήσει τον έλεγχο των πυρηνικών αντιδραστήρων με αποτέλεσμα οι αρχές της χώρας να σχεδιάζουν επέκταση της ζώνης εκκένωσης γύρω από το κατεστραμμένο εργοστάσιο (Pics+Vid)

Βίντεο από την απαγορευμένη ζώνη

Βίντεο από την απαγορευμένη ζώνη

Πέρα από τη ζώνη αποκλεισμού της Φουκουσίμα κατάφερε να περάσει δημοσιογράφος στην Ιαπωνία καταγράφοντας την καταστροφή. Αδέσποτα στους δρόμους και υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας. Δείτε το βίντεο (Vid)

Ζουν με την αγωνία

Ζουν με την αγωνία

Το πυρηνικό εργοστάσιο της Οναγκάβα, αντιμετωπίζει προβλήματα, μετά τον σεισμό των 7,4 ρίχτερ, χωρίς όμως να έχουν αυξηθεί τα επίπεδα ραδιενέργειας. Τέσσερις οι νεκροί και 100 τραυματίες ο τελικός απολογισμός (Pics)

Ιαπωνία: Νέος ισχυρός σεισμός 7,4 ρίχτερ

Ιαπωνία: Νέος ισχυρός σεισμός 7,4 ρίχτερ

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 ρίχτερ χτύπησε την Ιαπωνία, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 132 να τραυματιστούν. Μετά τον σεισμό εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.Tepco: "Υπό έλεγχο η κατάσταση στη Φουκουσίμα". Συνεχής ενημέρωση (Vid)

Στο κόκκινο το ραδιενεργό ιώδιο στο θαλασσινό νερό

Στο κόκκινο το ραδιενεργό ιώδιο στο θαλασσινό νερό

Η Tepco ανακοίνωσε πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στο θαλασσινό νερό είναι 7,5 εκατομμύρια φορές υψηλότερα από το νόμιμο όριο. Η κυβέρνηση προειδοποίησε πως μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να τεθεί υπό έλεγχο η διαρροή

Ρίχνουν ραδιενεργό νερό στη θάλασσα

Ρίχνουν ραδιενεργό νερό στη θάλασσα

Με δάκρυα στα μάτια εκπρόσωπος της Tepco ανακοίνωσε επισήμως την απόρριψη μολυσμένου από ραδιενέργεια νερού στη θάλασσα. Η αρχική προσπάθεια να σφραγιστεί το ρήγμα με τσιμέντο απέτυχε, ωστόσο τα συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες τόσο για τη σφράγιση του ρήγματος, όσο και για την ψύξη των αντιδραστήρων (Pics)

Στην κυβέρνηση ο έλεγχος της Tepco

Στην κυβέρνηση ο έλεγχος της Tepco

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο της Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο, που είναι η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα.Χιλιάδες Ιάπωνες και Αμερικανοί στρατιώτες άρχισαν σήμερα μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό πτωμάτων κατά μήκος των βορειοανατολικών ακτών (Pics)

Ιαπωνία: Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας

Ιαπωνία: Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας

Αυξήθηκε περίπου 1000 φορές η συγκέντρωση ραδιενεργού ιωδίου-131, στο θαλασσινό νερό γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Μονάδα Πεζοναυτών, ειδικευμένων σε πυρηνικές καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης θα αναχωρήσει σήμερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.Οι ιαπωνικές αρχές δεν σκοπεύουν να επεκτείνουν άμεσα την ζώνη εκκένωσης των 20 χιλιομέτρων που έχει επιβληθεί γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο (Pics)

Σε ετοιμότητα για να αποφευχθεί οικολογική καταστροφή

Σε ετοιμότητα για να αποφευχθεί οικολογική καταστροφή

Νέα μέτρα μελετώνται για να αντιμετωπιστεί η κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Να καλυφθούν οι αντιδραστήρες με ειδικό ύφασμα και να συγκεντρωθεί το μολυσμένο με ραδιενέργεια νερό σε δεξαμενόπλοιο. Οι ΗΠΑ και η Γαλλία αναμένεται να βοηθήσουν την Ιαπωνία να περιορίσει την ακτινοβολία. Στο νοσοκομείο εισήχθη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tepco (Pics)

Ιαπωνία: Ραδιενεργός συναγερμός

Ιαπωνία: Ραδιενεργός συναγερμός

Εντείνεται η ανησυχία στη Φουκουσίμα, μετά τον εντοπισμό υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας σε νερό που βρέθηκε έξω από τον πυρηνικό αντιδραστήρα 2 του εργοστασίου. Οι αρχές φοβούνται ότι η ραδιενέργεια μπορεί να περάσει στο περιβάλλον, ενώ ανιχνεύθηκε και πλουτώνιο. Την ίδια στιγμή, οι μηχανικοί συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον έλεγχο των αντιδραστήρων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον σεισμό και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου. Νέος μετασεισμός. (Pics)