ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ

Ο Χρήστος Σπίρτζης (1969) είναι Έλληνας ηλεκτρολόγος μηχανικός και πολιτικός. Εκλέχτηκε βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015. Εξελέγη ξανά βουλευτής στις εκλογές του Ιουλίου 2019, στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής. Είχε ήδη διατελέσει εξωκοινοβουλευτικός αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων της πρώτης κυβέρνησης Α. Τσίπρα. Μετά την εκλογή του ανέλαβε στο ίδιο υπουργείο τη θέση του υπουργού. Έχει διατελέσει επι μακρόν συνδικαλιστής στον χώρο των μηχανικών. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1995 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Το 1996 ορίστηκε Επιμελητής της ΜΕ Νέων Μηχανικών του ΤΕΕ. Σε ηλικία 28 χρονών εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ. Από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε Μέλος στη ΔΕ του ΤΕΕ, ενώ από το 1999 έως το 2008 ήταν Μέλος της ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, στην Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας εκλεγόταν συνεχώς από το 2002 έως το 2007. Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Β' Αντιπρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ.

Η τροπολογία Σπίρτζη που προκάλεσε νευρική κρίση στην Κουμουνδούρου

Η τροπολογία Σπίρτζη που προκάλεσε νευρική κρίση στην Κουμουνδούρου

Αποσύρεται η νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στην Βουλή ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας για «μπόνους» στους αστυνομικούς, μετά από έντονες αντιδράσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η στιγμή που η "αύρα" ρίχνει νερό στους διαδηλωτές.

Επίθεση Ηλιόπουλου στον Χρυσοχοϊδη για τα χημικά στο Εφετείο

"Το μόνο που φαίνεται να απασχόλησε τον κ. Χρυσοχοϊδη είναι το πως θα διαλύσει τη σημερινή μαζική και ειρηνική συγκέντρωση" ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Βολές απο Καλπάκη και Σπίρτζη. Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Νίκος Βούτσης

Ο πόλεμος για τον ρόλο του Σπίρτζη, ο Βούτσης και οι προειδοποιήσεις του Σκουρλέτη

Η παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Βουλής που “έκοψε” από το Πολιτικό Συμβούλιο τον πρώην υπουργό Μεταφορών και μαζί του και τους Αλέκο Φλαμπουράρη, Νάσο Ηλιόπουλο και Έφη Αχτσιόγλου. Η αντίδραση του Νίκου Παππά και ο “υποβαθμισμένος” ρόλος του Π. Σκουρλέτη

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι τάσεις στην Κουμουνδούρου παίρνουν θέση μάχης ενόψει του Συνεδρίου

Το φλερτ της Κίνησης Μελών με τους «πασοκογενείς» που αλλάζουν τις εσωκομματικές ισορροπίες, η "δυναμική εμφάνιση" του "Αριστερού Δικτύου" των Δημ. Τζανακόπουλου και Δημ. Βίτσα, η "επιθετική στάση" των ,"53+" και η απόλυτη κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα.

Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

Σπίρτζης: Η παραίτηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου δείχνει το ήθος της

Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε για τις υπηρεσιακές μεταβολές που είχαν προγραμματιστεί εδώ και καιρό, την Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη ΝΔ, αλλά και το ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6.

Χρήστος Σπίρτζης

Σπίρτζης: Απαλλάσσονται από διόδια οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού και Βαρνάβα

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, τα δρομολόγια του προαστιακού προς Χαλκίδα θα εκτελούνται ανά μισή ώρα κατά τις ώρες αιχμής και ανά μια ώρα την υπόλοιπη ημέρα.