Η μάχη… μέχρις εσχάτων των δυο αντιπροέδρων στα Βόρεια Προάστια

Η μάχη… μέχρις εσχάτων των δυο αντιπροέδρων στα Βόρεια Προάστια
Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης Eurokinissi

Οι συμμαχίες, ο Γ. Κουμουτσάκος, η Νίκη Κεραμέως, ο Π. Τατσόπουλος, ο Θ. Ρουσόπουλος και το στοίχημα για το πρεστίζ, αλλά και το πλασάρισμα στο εσωκομματικό Χρηματιστήριο.

Μαίνεται στα παρασκήνιο η ιδιότυπη μάχη των δυο αντιπροέδρων της ΝΔ, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κωστή Χατζηδάκη, για την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών. Μάχη που δεν είναι μόνο για το πρεστίζ, αλλά αυτός που θα την κερδίσει θα αυξήσει τις μετοχές του στο εσωκομματικό Χρηματιστήριο, με ότι αυτό σημαίνει για τα αξιώματα σε μια τυχόν κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάχη στην οποία όπως έχει αποκαλύψει η Βίκυ Σαμαρά στο news24/7, έχει εμπλακεί και ο Νίκος Δένδιας, υποψήφιος στο Νότιο Τομέα, αλληλοστηριζόμενος με τον Κωστή Χατζηδάκη και δημιουργώντας μέτωπο κατά του Α. Γεωργιάδη.

Στο επίπεδο των συμμαχιών στο Βόρειο Τομέα ξεχωρίζει και αυτή του Άδωνι με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο, καθώς πρόκειται για ένα πολύ “αταίριαστο” ζευγάρι, τουλάχιστον όσον αφορά στις πολιτικές πεποιθήσεις. Η Ν. Κεραμέως, αν και στηρίζεται από το λεγόμενο “σύστημα Σαμαρά” δεν έχει συμμαχία με τον Α. Γεωργιάδη και δεν είναι τυχαίο ότι παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Χατζηδάκη από τον Ν. Δένδια στην Κηφισιά.

Ο Γ. Κουμουτσάκος που επιμένει να προειδοποιεί, ενίοτε σε ώτα μη ακουόντων, πως η ΝΔ με 90% συσπείρωση δεν χρειάζεται φανατικές φωνές, αλλά “πολλές φωνές”, ώστε να κερδίσει τις εκλογές. “Δεν χρειάζεται να φανατίζουμε, να προσελκύουμε χρειάζεται” προειδοποιεί και στο πλαίσιο αυτό δεν έχει κάνει συμμαχίες, αν και συνομιλεί με τον πρώην Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη. Στις δημοσκοπήσεις που γίνονται από τους υποψήφιους σε εκλόγιμη θέση εμφανίζεται και ο Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ ενδιαφέρον έχει η επίδοση της Ζωής Ράπτη, του Νίκου Ρωμανού -που συνομιλεί με τον Άδωνι Γεωργιάδη- αλλά και του έτερου πρώην Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Νίκου Κωστόπουλου, που αν και νέος στο ψηφοδέλτιο εμφανίζει δυναμική. Υπογραμμίζεται ότι απομένει να ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου.

Καθοριστικό ρόλο, ωστόσο, για την πρώτη θέση ενδέχεται να παίξουν και οι εξελίξεις για την υπόθεση Novartis. Ακόμα και στην -υποθετική προς το παρόν τουλάχιστον περίπτωση- που η υπόθεση του Α. Γεωργιάδη δεν αρχειοθετηθεί, το ερώτημα είναι τι στοιχεία θα υπάρξουν ώστε ή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θα “ηρωοποιηθεί” από τους γαλάζιους ψηφοφόρους ή θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Ούτως ή άλλως τίποτα δεν μοιάζει με την κατάσταση που υπήρξε προ έτους, όταν ο Α. Γεωργιάδης είχε δηλώσει σε ένα τραπέζι στην Κηφισιά πως “εγώ θα πάρω περισσότερες ψήφους απ’ όσες πάρουν μαζί Χατζηδάκης και Κουμουτσάκος”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα