Αναγνωρίζει τους αρχηγούς, ανεξαρτήτως αριθμού των βουλευτών

Αναγνωρίζει τους αρχηγούς, ανεξαρτήτως αριθμού των βουλευτών
Ο Πάνος Καμμένος και ο Βασίλης Λεβέντης στα έδρανα της Βουλής Eurokinissi

Τι προβλέπει η ρύθμιση που προωθείται, με αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής. Ενδιαφέρον αν θα την ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της πλειοψηφίας. Κρατά την έδρα ο Τέρενς Κουίκ.

Όλα τα δικαιώματα που έχει αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας διατηρούν ο Πάνος Καμμένος και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ανεξαρτήτως του αριθμού των βουλευτών που θα διαθέτουν οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι.

Αυτό προβλέπει η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, γεγονός που διευκολύνει πάντως την κινητικότητα των βουλευτών μεταξύ των κομμάτων.

Η πλειοψηφία εκτιμά προφανώς πως θα έχει συμμάχους σε αυτή τη ρύθμιση τόσο τον Πάνο Καμμένο και τον Σταύρο Θεοδωράκη, ώστε να ενταθεί το μέτωπο τους με τη Νέα Δημοκρατία, όσο και τον Βασίλη Λεβέντη που κινδυνεύει να χάσει τον Γιώργο Σαρίδη, ο οποίος -σημειωτέον- την Τετάρτη δεν καταψήφισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ενδιαφέρον έχει αν θα υπερψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της πλειοψηφίας τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ενώ ο Τέρενς Κουίκ κρατά την έδρα που παραδίδει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, προκειμένου να συνεχιστεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 εδρών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα