Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να μείνει εκτός Βουλής

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να μείνει εκτός Βουλής
Ο Αρχηγός της Χ.Α, Νίκος Μιχαλολιάκος Eurokinissi

Η προσπάθεια να σωθεί ο αρχηγός στη δίκη που ολοκληρώνεται λειτουργεί διαλυτικά για το ναζιστικό μόρφωμα.

Η αρχή του τέλους για τη Χρυσή Αυγή, όπως όλα δείχνουν, πλησιάζει. Η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης που, όπως εκτιμάται, θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2019 -τώρα βρισκόμαστε στη φάση των απολογιών των κατηγορούμενων- λειτουργεί διαλυτικά για το κόμμα.

Τα πρώτα “ανησυχητικά” μηνύματα για την ηγεσία της χρυσής Αυγής έφτασαν με το χαμηλό ποσοστό στις ευρωεκλογές, όπου η ηγεσία πλήρωσε και την πραξικοπηματική προώθηση του “υπαρχηγού” Γιάννη Λαγού στις Βρυξέλλες προκειμένου να έχει ασυλία, καθώς συγκέντρωσε 4,88% έναντι 9,395 στην προηγούμενη αναμέτρηση, ενώ και ο Ηλίας κασιδιάρης δεν κατόρθωσε να μπει στον Β’ Γύρο στον Δήμο Αθηναίων, συγκεντρώνοντας απογοητευτικά -σε σχέση και με τις προσδοκίες- ποσοστά.

Οι τελευταίες, μάλιστα, δημοσκοπήσεις δείχνουν όχι απλώς ότι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου ξεπερνάει την Χρυσή Αυγή, παρά τον πόλεμο που του άνοιξε το κόμμα Μιχαλολιάκου, αλλά και ότι η Χρυσή Αυγή πλησιάζει-πτωτικά- όλο και περισσότερο προς το όριο του 3%, πλησιάζει δηλαδή προς την μη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα που αναμένεται στις 7 Ιουλίου, ιδίως στην περίπτωση που αφήσει τη Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής, αναμένεται να πολλαπλασιάσει τα προβλήματα στη δίκη και να αυξήσει τις φυγόκεντρες τάσεις, πρωτίστως να οδηγήσει σε άνοιγμα στομάτων. Κάτι που θέλει να αποφύγει ο αρχηγός, όπως ο διάβολος το λιβάνι…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα