Αντίθετος ο Γιώργος Παπανδρέου με την κυβερνητική πλειοψηφία για την ψήφο των ομογενών

Αντίθετος ο Γιώργος Παπανδρέου με την κυβερνητική πλειοψηφία για την ψήφο των ομογενών
Ο Γιώργος Παπανδρέου Eurokinissi

Προβληματισμούς φέρεται να έχει και ο Χάρης Καστανίδης. Η Χαριλάου Τρικούπη προσδοκά ότι θα καμφθούν διαφωνίες βουλευτών εφόσον οι τελικές αποφάσεις ληφθούν στα συλλογικά όργανα

Σας έχουμε ενημερώσει πως η θέση που έλαβε για την ψήφο των ομογενών η Χαριλάου Τρικούπη, συμπλέοντας με τις κυβερνητικές προτάσεις, αποτελεί αλλαγή της πάγιας θέσης που είχε το ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, γεγονός που παραδέχθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας την προηγούμενη θέση του κόμματος “λάθος”.

Και επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, μάλιστα, η πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούσε να έχει ισχύ και γι’ αυτό η εντολή προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ήταν να μην προχωρήσει σε σχετική ρύθμιση επί του θέματος, παρότι ο προηγούμενος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε προχωρήσει σε εξαγγελίες, ιδίως κατά την -πολυήμερη- επίσκεψή του στην Αυστραλία και τις συναντήσεις του με τους εκεί έλληνες ομογενείς.

Οι πληροφορίες που διαθέτουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας” είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, παρότι είναι πρωτοπόρος στα ανοίγματα προς την ομογένεια, είναι αντίθετος με την φιλοσοφία των ρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση για την ψήφο των ομογενών, εκτιμώντας πως κατ’ ουσίαν πραγματικό στόχο έχει την αλλοίωση του εκλογικού σώματος για εκλογικά οφέλη της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προβληματισμούς για τη συγκεκριμένη ρύθμιση φέρεται να έχει και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης Χάρης Καστανίδης.

Στη Χαριλάου Τρικούπη υποψιάζονται τους προβληματισμούς των δυο βουλευτών, ιδίως του Γιώργου Παπανδρέου, εκτιμούν όμως πως από τη στιγμή που οι αποφάσεις θα ληφθούν σε συλλογικά όργανα, όπως πρότεινε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, θα αναγκαστούν να συμπορευτούν με τις επίσημες θέσεις.

Οι σχετικές συζητήσεις στα όργανα της Χαριλάου Τρικούπη θα γίνουν στο Πολιτικό Συμβούλιο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα (και εάν χρειαστεί και στην Κεντρική Επιτροπή), μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς και αφού βεβαίως η κυβέρνηση καταθέσει επισήμως τις δικές της προτάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα