Νέες απειλές από "μακεδονομάχους" σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους στο προσφυγικό

Από το Συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών από παμμακεδονικές οργανώσεις και επιτροπές στο Σύνταγμα (Φωτογραφία αρχείου)
Από το Συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών από παμμακεδονικές οργανώσεις και επιτροπές στο Σύνταγμα (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Έχει ενημερωθεί η ηγεσία της Κουμουνδούρου, πιθανόν τις επόμενες ημέρες να υπάρξει και δημοσιοποίηση των περιπτώσεων. Η κυβέρνηση, ευρισκόμενη ενώπιον αδιεξόδου, σκληραίνει τη στάση της, ωστόσο βουλευτές της πρωταγωνιστούν σε κινητοποιήσεις ακραίων στοιχείων!

Διαστάσεις λαμβάνουν οι αντιδράσεις για το προσφυγικό, καθώς ακραία στοιχεία σε τοπικές κοινωνίες πυροδοτούν κινητοποιήσεις όπου ενδέχεται να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες, με την κυβέρνηση να πληρώνει σε μεγάλο βαθμό τόσο τη ρητορική της, όσο και την αποτίμηση του προβλήματος.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που δημιουργείται είναι ότι η συγκατοίκηση (λίγο έστω) ακραίων, που περίμεναν στην εθνική οδό Νάουσας-Έδεσσας με... περικεφαλαίες (!!!) μήπως και έρθουν λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες στη Νάουσα! Παράλληλα, ακροδεξιοί διοργανώνουν μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ έξω από τα κέντρα διαμονής προσφύγων και μεταναστών, επιδιώκοντας προφανώς τη σύγκρουση! Οι “Ενωμένοι Μακεδόνες”, μάλιστα, που πρωταγωνιστούν είναι γνωστοί, μεταξύ άλλων, και για τις αντισυγκεντρώσεις τους στο Thessaloniki Pride!

ADVERTISING

Όπως, μάλιστα, είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, ακραία στελέχη και ...παλαιοί “μακεδονομάχοι”, που πρωταγωνιστούν στις εκδηλώσεις μίσους, έχουν απειλήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους στο προσφυγικό! Τα νέα φαινόμενα πολιτικής βίας, τα πρώτα μετά τις αθλιότητες ακροδεξιών κύκλων για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχουν λάβει χώρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά-σύμφωνα με τις πληροφορίες-και της Κεντρικής. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν δεχθεί τις  απειλές έχουν ενημερώσει την ηγεσία της Κουμουνδούρου και -αν και δεν θέλουν να ρίξουν περισσότερο λάδι στη φωτιά- ενδέχεται να δημοσιοποιήσουν τις απειλές πιθανότατα τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Εντυπωσιακό είναι, πάντως, πως βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, σε πλήρη αντίθεση με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, καλύπτουν τις εκδηλώσεις ακραίων, αλλά και υποδαυλίζουν τους ξεσηκωμούς των τοπικών κοινωνιών με ( λιγότερο ή περισσότερο) εμπρηστικές δηλώσεις. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως η ηγεσία του κόμματος δεν αντιμετωπίζει με δραστικά μέτρα τις περιπτώσεις αυτές, ούτε καν αποστέλλει προειδοποιητικά μηνύματα προς τους συγκεκριμένους βουλευτές να αλλάξουν στάση, προφανώς επειδή θέλουν “και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο”, ενώ οι δηλώσεις των βουλευτών προκαλούν ακόμα πιο επιθετικές δηλώσεις τοπικών κομματαρχών και γαλάζιων δημάρχων. Στο γενικότερο κλίμα, μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση σκληραίνει με τη σειρά της την πολιτική της, δημιουργώντας δεκαπέντε κέντρα κλειστού τύπου, με στόχο τη μεταφορά 20.000 ατόμων, προχωρώντας, δηλαδή, σε “κινήσεις  απελπισίας”, που δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες του προβλήματος...

SHARE:

24Media Network