Δραγασάκης, Δρίτσας και Μπαλτάς ετοιμάζουν τον απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του Συνεδρίου

Δραγασάκης, Δρίτσας και Μπαλτάς ετοιμάζουν τον απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του Συνεδρίου
Κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Το κείμενο θα συζητηθεί προς έγκριση στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των πραγμάτων θα εμπεριέχει και την πρώτη εκτίμηση του έργου των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα. Θέμα με τις επιθέσεις που δέχονται Σκουρλέτης, Τσακαλώτος και άλλα στελέχη. Συζητείται δημοσιογράφος για αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου.

Στην ευθεία προς την έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών για το Συνέδριο του Μαΐου εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εντός των ημερών και με την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τις ολιγοήμερες διακοπές του θα οριστικοποιηθεί ο τελικός οδικός χάρτης.

Όπως, μάλιστα, αποκαλύπτουν σήμερα τα «Παιχνίδια Εξουσίας», έχει συγκροτηθεί Επιτροπή που θα διαμορφώσει το κείμενο για τον απολογισμό του κόμματος από το προηγούμενο Συνέδριό του. Η Επιτροπή αποτελείται από τρία πολύ έμπειρα στελέχη, που καλύπτουν από άποψη καταβολής και ιδεολογίας το μεγαλύτερο φάσμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα, από τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Θοδωρή Δρίτσα και τον Αριστείδη Μπαλτά. Το πρώτο σχέδιο κειμένου είναι ήδη έτοιμο και θα συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (προσοχή, του ΣΥΡΙΖΑ, όχι και της Προοδευτικής Συμμαχίας), η οποία με βάση τον κεντρικό απολογισμό θα συνέλθει για το θέμα αυτό εντός του Ιανουαρίου.

Το κείμενο του απολογισμού είναι ένα πολύ δύσκολο κείμενο, όχι μόνο εξ αντικειμένου (δύσκολο να γίνει μια συνολική αποτίμηση της πορείας του κόμματος και κυρίως της κυβέρνησής του έξι μήνες μετά την τελική εκλογική ήττα) ,αλλά και γιατί ο απολογισμός ενίοτε χρησιμοποιείται από στελέχη της Κουμουνδούρου για ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών, στην προσπάθεια του καθενός για μια καλύτερη θέση την επόμενη ημέρα του μετασχηματισμού του κόμματος. Υπενθυμίζεται δε ότι ο απολογισμός θα συζητηθεί και στο Διεθνές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 2-4 Απριλίου.

Το κλίμα, πάντως, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται περισσότερο σύνθετο, καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχουν σειρά δημοσιευμάτων, ιδιαίτερα επικριτικά και επιθετικά προς συγκεκριμένα στελέχη, όπως στον Γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, τον επικεφαλής της «Κίνησης των 53+» Ευκλείδη Τσακαλώτο κοκ. Στελέχη της μειοψηφίας θεωρούν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα ως κατευθυνόμενα από στελέχη της πλειοψηφίας και …ακονίζουν με τη σειρά τους τα μαχαίρια!

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», τροφοδοτείται εκ νέου η συζήτηση για τον ορισμό αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου, ώστε να μπορέσει να ανασάνει ο Αλέξης Χαρίτσης, που με τους συνεργάτες του τραβούν το μεγαλύτερο κουπί από την ημέρα των εκλογών και μετά. Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν πως προκρίνεται η λύση (χωρίς, όμως, ακόμα να υπάρχουν οι τελικές αποφάσεις) ο αναπληρωτής εκπρόσωπος να είναι δημοσιογράφος, ει δυνατόν και γυναίκα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα