Δρομολογούνται άμεσες και ραγδαίες εξελίξεις;

Δρομολογούνται άμεσες και ραγδαίες εξελίξεις;
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Οριστική δείχνει να είναι η ρήξη Τσίπρα-Καμμένου. Τέλος μιας εποχής και αφετηρία μιας νέας το σημερινό ραντεβού των δυο ανδρών. Σε αναζήτηση έξι βουλευτών το Μέγαρο Μαξίμου. Μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας θα ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες.

Οριστική δείχνει να είναι η ρήξη Τσίπρα-Καμμένου.

Το σημερινό ραντεβού των δυο ανδρών, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» αναμένεται να σηματοδοτήσει το τέλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ουσιαστικά το τέλος μιας εποχής και την απαρχή μιας νέας.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες-πιθανότατα εντός της ημέρας- και ραγδαίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όλες οι εκκρεμότητες που θα προκύψουν από τη σημερινή συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου και που πιθανόν να είναι και η ψήφος εμπιστοσύνης θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδος.

Στο παρασκήνιο εντείνονται οι διεργασίες, με την κυβέρνηση να αναζητά 151 ψήφους, δηλαδή άλλους έξι βουλευτές που θα προστεθούν στους 145 του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, με το αποτέλεσμα να είναι ακόμα αβέβαιο και με ανοιχτό το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί άμεσα στις κάλπες ή να έχει έως τον Μάιο κυβέρνηση ανοχής. Οι περισσότερες πιθανότητες πάντως αυτή τη στιγμή είναι, εφόσον τελικά το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι οριστικό, η κυβέρνηση να λάβει τις 151 ψήφους που απαιτούνται ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό ο ορίζοντας της εκλογικής αναμέτρησης να μεταφερθεί για τον Οκτώβριο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, που θα προηγηθεί της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο. Στην περίπτωση του διαφαινόμενου διαζυγίου, πάντως, ο Π. Καμμένος θα κηρύξει τον «ανένδοτο αγώνα» του από τη βραδινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ενώ δεδομένες θεωρούνται οι απώλειες βουλευτών του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα