Εκδηλώσεις της Προοδευτικής Συμμαχίας, χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούν αναταραχή στην Κουμουνδούρου

Εκδηλώσεις της Προοδευτικής Συμμαχίας, χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούν αναταραχή στην Κουμουνδούρου

Διαμαρτυρίες οργανώσεων για συγκεντρώσεις που οργανώνονται ξεχωριστά, με τη συμμετοχή και στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ! Εκκρεμεί η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης και, κυρίως, εάν αυτή θα ορίσει και Πολιτική Γραμματεία, όπως ζητούν οι “σύμμαχοι”, ενώ αντίθετα εμφανίζονται κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου.

Διαμαρτυρίες οργανώσεων φτάνουν στην Κουμουνδούρου, για το γεγονός ότι η Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει ξεχωριστές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ αυτών η Οργάνωση Δυτικής Αττικής, για εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας με ομιλητή τον Γιώργο Τσίπρα, ή άλλες οργανώσεις, για ομιλίες που προγραμματίζονται στην Καλλιθέα, την Καλαμαριά κοκ.

Η συμφωνία που έχει γίνει στην Κουμουνδούρου είναι ότι στην πορεία προς το Συνέδριο οι εκδηλώσεις θα γίνονται μόνο ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και όταν αυτή η αρχή παραβιάζεται δημιουργούνται εκνευρισμός, αμοιβαίες καχυποψίες, αλλά και δικαιολογημένες αντιδράσεις, ενώ οδηγούν στο συμπέρασμα πως κάποιοι έχουν ως στόχο όχι τη δημιουργία ενός πιο ανοιχτού κόμματος, αλλά τον έλεγχο αυτού που δημιουργείται. Για τις εκδηλώσεις αυτές κατηγορούνται ως διοργανωτές συγκεκριμένα ηγετικά στελέχη, γεγονός που δημιουργεί (ή και εντείνει) τις αντιπαραθέσεις.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, εκκρεμεί η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ), που θα οδηγήσει το κόμμα προς το Συνέδριο του Μαρτίου, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό αν η ΚΟΕΑ θα ορίσει και Πολιτική Γραμματεία, όπως ζητούν οι “σύμμαχοι” της Κουμουνδούρου, της οποίας, όμως, ηγετικά στελέχη αντιδρούν σε μια τέτοια εξέλιξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα