Γιατί ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να μην συζητά για τώρα την Προεδρία της Δημοκρατίας

Γιατί ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να μην συζητά για τώρα την Προεδρία της Δημοκρατίας
MOTIONTEAM

Και γιατί είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προταθεί για το 2025, εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει και τις επόμενες εκλογές. Ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει στους συνομιλητές του πως δεν θα είναι άλλη φορά υποψήφιος βουλευτής.

Εξακολουθεί να μην συζητά για την προεδρία της Δημοκρατίας το 2020 ο Κώστας Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ωστόσο, εξακολουθεί να τονίζει στους συνομιλητές του πως δεν θα είναι άλλη φορά υποψήφιος βουλευτής και πως η παρούσα θα είναι η τελευταία κοινοβουλευτική του πορεία.

Ωστόσο, ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2025, εφόσον τις προσεχείς εκλογές κερδίσει εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι 69 ετών, δεν θα είναι βουλευτής-ως γνωστόν, η παράδοση στη χώρα είναι να μην προτείνεται για το πολιτειακό αξίωμα μέλος του Κοινοβουλίου- και δεν θα έχει τη δυνατότητα για μια νέα θητεία ο φίλος του Προκόπης Παυλόπουλος, εφόσον προταθεί και πάλι τον προσεχή Φεβρουάριο. Επιπλέον, με αναθεωρημένο το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορεί να εκλέγεται με 151 ψήφους, άρα θα αρκεί στη Νέα Δημοκρατία η ύπαρξη απλής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας- εφόσον, βεβαίως, κερδίσει.

Ούτως ή άλλως, πάντως, στην παρούσα φάση το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο εάν ο Κώστας Καραμανλής θα συνεχίσει την τακτική της σιωπής που ακολούθησε από τη λήξη της θητείας του στην πρωθυπουργία έως την προεκλογική περίοδο. Ή εάν θα αναγκαστεί κάποιες φορές να παρεμβαίνει εφόσον δέχεται επιθέσεις για την κυβερνητική του θητεία, ιδίως σε συνεδριάσεις στη Βουλή…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καραμανλής
SHARE:

24Media Network