Και το Στάδιο Καραϊσκάκη εξετάζει η ΓΣΕΕ για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου

Και το Στάδιο Καραϊσκάκη εξετάζει η ΓΣΕΕ για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου
Στιγμιότυπο από συνέντευξη Τύπου της ΓΣΕΕ Eurokinissi

Ποιες πόλεις είναι τα φαβορί. Κρίσιμη η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη για το εάν θα παραβρεθεί ή όχι στο Συνέδριο. Την ίδια διοίκηση διόρισε το Πρωτοδικείο στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Αρνητική η Όλγα Γεροβασίλη για προστασία του Συνεδρίου από την ΕΛΑΣ. Με μεγάλη εκδήλωση στην Καισαριανή γιορτάζει το ΠΑΜΕ τα 20 χρόνια από την γέννησή του.

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ στις 4 Απριλίου, ενός Συνεδρίου για το οποίο το ΠΑΜΕ επιμένει ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για τη διεξαγωγή του!

Στελέχη της ΓΣΕΕ εξετάζουν ως χώρους διεξαγωγής του Συνεδρίου ξενοδοχεία στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Πτολεμαΐδα, ακόμα και τη Χίο, ενώ εξετάζεται ακόμα και η πραγματοποίησή του σε αίθουσα του Σταδίου Καραϊσκάκη.

Η περιφρούρηση του Συνεδρίου ανάγεται σε υπ’ αριθμόν ένα στόχο για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ καθώς θεωρείται βέβαιον ότι το ΠΑΜΕ θα επιχειρήσει εκ νέου την πραγματοποίησή του. Το ΠΑΜΕ άλλωστε αρνείται να αναγνωρίσει την απόφαση της ΓΣΕΕ για πραγματοποίηση του Συνεδρίου, καθώς τονίζει ότι η ΓΣΕΕ δεν έχει λάβει καμία τέτοια απόφαση. «Οι εκλογές στη ΓΣΕΕ, η ελεύθερη άσκηση του δικαιώματος ψήφου και της συνδικαλιστικής ελευθερίας των εργαζομένων θα γίνουν κανονικά. Προς τούτο ζητάμε την προστασία των έννομων δυνάμεων της πολιτείας» τονίζει μάλιστα με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Η Όλγα Γεροβασίλη, ωστόσο, διαμηνύει πως η αστυνομία δεν μπορεί να βρεθεί εντός της αιθούσης του Συνεδρίου, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την πραγματοποίησή του. Πολλά θα κριθούν και από το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Γιάννη Παναγόπουλο, θα κάνει αποδεκτή την πρόταση να παραβρεθεί στην έναρξη του Συνεδρίου, γεγονός που εκτιμάται ότι θα περιορίσει τις πιθανότητες επιχείρησης του ΠΑΜΕ για μη πραγματοποίησή του. Αν παραβρεθεί πάντως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρείται βέβαιον ότι θα παραβρεθεί και η Φώφη Γεννηματά (ούτως ή άλλως το Κίνημα Αλλαγής θα στείλει αντιπροσωπεία βουλευτών), ενώ ενδιαφέρον έχει ποιον εκπρόσωπο θα αποστείλει η κυβέρνηση, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον δεν αποδέχεται το αίτημα του Γιάννη Παναγόπουλου για συνάντηση και ενώ στην οδό Πατησίων θεωρούν σχετικά θετικό το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Νίκο Βούτση.

Σε περίπτωση που δεν διεξαχθεί το Συνέδριο η Συνομοσπονδία θα οδηγηθεί σε διορισμό διοίκησης από το Πρωτοδικείο, κάτι που συνέβη το 1981 όταν ορίστηκε διοίκηση υπό τον Ορέστη Χατζηβασιλείου στη θέση της διοίκησης του Χρήστου Καρακίτσου, καθώς και το 1985 όταν ξαναορίστηκε πρόεδρος ο Γιώργος Ραυτόπουλος που είχε καθαιρεθεί μετά την διάσπαση της ΠΑΣΚΕ.

Το Πρωτοδικείο, πάντως, όρισε διοίκηση στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνέδριο της οποίας δεν πραγματοποιήθηκε κατόπιν παρεμβάσεων δυνάμεων του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, διοίκηση που είναι η ίδια με την προηγούμενη. Σε περίπτωση που αυτό αποτελεί προηγούμενο και τυχόν διορισμό διοίκησης από το Πρωτοδικείο και στη ΓΣΕΕ το ερώτημα είναι τι θα αλλάξει ώστε εντός τριμήνου να διεξαχθεί Συνέδριο της Συνομοσπονδίας με τη συναίνεση και του ΠΑΜΕ. Στελέχη της πλειοψηφίας κατηγορούν το ΠΑΜΕ ότι δεν θέλει το Συνέδριο γιατί όχι απλώς δεν θα συγκέντρωνε τις ίδιες δυνάμεις, αλλά θα είχε απώλεια και μιας έδρας σε σχέση και με το προηγούμενο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «συνδικαλιστική μαφία» και επιμένει ότι έχει στοιχεία ότι 53 τουλάχιστον αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο Συνέδριο.

Εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια

Εν τω μεταξύ το ΠΑΜΕ προγραμματίζει εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια από τη συγκρότησή του στις 3 Απριλίου, στην Καισαριανή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα