Η Τουρκία πιέζει την Κύπρο και με παράνομους μετανάστες

default image

Μόνο σε ένα μήνα, από 2 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου, έχουν περάσει 744 άτομα. Το 2017 ήταν 138 άτομα, ολόκληρο το 2018 2625 και φέτος 3.060 μέχρι τις 2 Ιουνίου. Έντονες διαμαρτυρίες της Λευκωσίας

Μετά την “ενεργειακή περικύκλωση”, η Άγκυρα πιέζει τη Λευκωσία και με το προσφυγικό, καθώς χρησιμοποιώντας τα κατεχόμενα, ανοίγει όλο και περισσότερο τη στρόφιγγα των παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μόνο σε ένα μήνα, από 2 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου, έχουν περάσει  744 άτομα. Το 2017 ήταν 138 άτομα, ολόκληρο το 2018 2625 και φέτος 3.060 μέχρι τις 2 Ιουνίου!

Ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση προκαλεί σοβαρή ανησυχία, καθώς οι αιτούντες άσυλο αντιπροσωπεύουν το 3,5% του μόλις 850.000 πληθυσμού. Ερωτηθείς μάλιστα εάν η Τουρκία εκβιάζει τη χώρα του, απάντησε ότι «θα μπορούσε» και προσέθεσε ότι η χώρα του έχει αντιληφθεί τους περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με αυτά που μπορεί να κάνει.  «Δεν μπορούν να υπαγορεύσουν έναν αυτόματο μηχανισμό επανεγκατάστασης. Εκτιμούμε τις προσπάθειές τους, αλλά υπάρχουν αδυναμίες», δήλωσε ο Πετρίδης, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υπεγράφη στις 18 Μαρτίου του 2016 θα πρέπει να εφαρμοστεί και για την Κύπρο, ενώ παράλληλα ζήτησε να υπάρξει ένας  ad-hoc μηχανισμός επανεγκατάστασης για την Κύπρο. “Ας μην είμαστε υποκριτές. Το μεταναστευτικό ζήτημα απειλεί την ύπαρξη της ΕΕ”, δήλωσε ο Κύπριος Υπουργός, καταδεικνύοντας και το μέγεθος του προβλήματος.

 Τα ίδια όργανα του ψευδοκράτους δρουν ως διακινητές, ενώ κάποιοι μετανάστες φέρεται να έφτασαν στο νησί από την Τουρκία ακόμα και με …αεροπλάνα, γεγονός που αποδεικνύει πως η Άγκυρα μεθοδεύει το πρόβλημα!

Η ΕυρωπαΪκή Ένωση, πάντως, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν συσχετίζει το θέμα με τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στο νησί, ενώ η Λευκωσία προσανατολίζεται να θέσει το θέμα σε όλους τους αρμόδιους διεθνείς φορείς, μεταξύ των οποίων η ΕΕ αλλά και ο ΟΗΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα