Κομβικής σημασίας για το προσφυγικό η επίσκεψη Κουμουτσάκου την Πέμπτη στην Τουρκία

Κομβικής σημασίας για το προσφυγικό η επίσκεψη Κουμουτσάκου την Πέμπτη στην Τουρκία
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος Eurokinissi

Σημαντικές και οι επισκέψεις σε Αθήνα και Άγκυρα των υπουργών Εσωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας. Συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό;

Οι δυο νεκροί και τα επεισόδια στη Μόρια, οι πνιγμοί μεταναστών στο Αιγαίο, αλλά και ο τρόπος που διαχειρίζονται Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση το πρόβλημα, δείχνουν ξανά πως το προσφυγικό επανέρχεται ως ένα από τα υπ’ αριθμόν ένα προβλήματα της χώρας.

Η κυβέρνηση, απεγκλωβισμένη πλέον από το προεκλογικό της αφήγημα πως οι πρόσφυγες έρχονται στη χώρα επειδή τους φέρνει η …Τασία ή ότι το πρόβλημα θα λυθεί εάν φυλάσσονται τα θαλάσσια σύνορά μας(!), αρχίζει και κινητοποιείται, εκτός από το εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος, που συνόδευε τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και ως αποτέλεσμα, προφανώς και των συζητήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, επισκέπτεται την προσεχή Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, την Τουρκία.

Ο Γ. Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με τον τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, καθώς και τον Σελίμ Κιράν, υφυπουργό Εσωτερικών που έχει την ευθύνη για το προσφυγικό, σε μια εμφανή προσπάθεια η γειτονική μας χώρα να κλείσει τη στρόφιγγα του προσφυγικού.

Για εντός της εβδομάδας, μάλιστα, έχει προγραμματιστεί κοινή επίσκεψη σε Αθήνα και Άγκυρα των υπουργών Εσωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας, με τον γαλλογερμανικό άξονα να ανησυχεί ιδιαιτέρως για τις διαστάσεις που λαμβάνει το προσφυγικό στην περιοχή.

Η Αθήνα, μάλιστα, θα ήθελε το θέμα να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 17 και 18 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, που έχει ως θέμα το Brexit, εφόσον έως τότε δεν υπάρχει ύφεση.

Σύμφωνα δε με ορισμένες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχέσεις για μια τέτοια συζήτηση από το Βερολίνο, με το οποίο η Αθήνα κρατά ανοιχτούς διαύλους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα