Κονδύλια από το υπουργείο Μ-Θ σε εθνικιστικές οργανώσεις;

Κονδύλια από το υπουργείο Μ-Θ σε εθνικιστικές οργανώσεις;
Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Οι πληροφορίες αφορούν στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου. Ερωτηματικά για το τι χρειάζονται υπουργεία, όπως το Μακεδονίας-Θράκης, να διαθέτουν "μυστικά κονδύλια", αλλά και για τον έλεγχο που διεξάγονται επί αυτών.

Εάν οι πληροφορίες αληθεύουν θα πρόκειται για ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση.

Πρόκειται για πληροφορίες που αναφέρουν πως μέρος των «μυστικών κονδυλίων» που διαθέτει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κατευθύνθηκαν από την προηγούμενη ηγεσία του σε εθνικιστικές οργανώσεις! Σε οργανώσεις, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, που πρωτοστατούν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η χρηματοδότηση εθνικιστικών οργανώσεων φέρεται να συνέβη επί προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου, όταν στην ηγεσία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης ήταν η κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Τα ερωτηματικά, αν αληθεύουν οι παραπάνω πληροφορίες, για το τι χρειάζονται τα μυστικά κονδύλια σε υπουργεία όπως το Μακεδονίας-Θράκης καθίστανται ακόμα μεγαλύτερα, όπως και ο έλεγχος που πραγματοποιείται επί των κονδυλίων αυτών.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα καθίσταται περισσότερο επίκαιρη η πρόταση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, αλλά και κομμάτων όπως το ΚΚΕ, για κατάργηση των κονδυλίων αυτών και όπως αυτά απαιτούνται να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος από τη Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα