Κρίσιμες συναντήσεις Κατρούγκαλου με ΥΠΕΞ Γαλλίας, Ιταλίας και Γερμανίας

Κρίσιμες συναντήσεις Κατρούγκαλου με ΥΠΕΞ Γαλλίας, Ιταλίας και Γερμανίας
Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος Eurokinissi

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων την Δευτέρα. Στόχος να υπερασπιστούν τις γεωτρήσεις οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν συμφέροντα στην περιοχή.

Κρίσιμες συναντήσεις αναμένεται να έχει τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του News 24/7, θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της Ιταλίας, της Γαλλίας (ως χώρες που εμπλέκονται με τη συμμετοχή των εταιρειών τους στις έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ) και της Γερμανίας (ως η κυρίαρχη δύναμη της ΕΕ).

Ο Γ. Κατρούγκαλος έχει ως κύριο στόχο Παρίσι και Ρώμη, μετά την περαιτέρω εμπλοκή των εταιρειών Total, Eni και ExxonMobil, να υπερασπίσουν τα συμφέροντα αυτά.

Πολύ περισσότερο που τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν από την Λευκωσία τα εντάλματα σύλληψης για τα πληρώματα των σκαφών που συνδράμουν το γεωτρύπανο Φατίχ, ενώ δεν αποκλείεται η Άγκυρα όχι απλώς να προχωρήσει σε γεώτρηση στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το γεωτρύπανό της, αλλά και να προχωρήσει σε νέα γεώτρηση, ακόμα πιο βαθιά στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα