Το μήνυμα του Γιώργου Κατρούγκαλου στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Το μήνυμα του Γιώργου Κατρούγκαλου στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος Eurokinissi

Η Άγκυρα αυξάνει και άλλο την ένταση μέσω του «Θαλασσόλυκου» και όχι μόνο και η Αθήνα προειδοποιεί να μην επαναλάβει το «εγχείρημα» της Κύπρου και στο Αιγαίο.

Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το ραντεβού του Γιώργου Κατρούγκαλου με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ελσίνκι, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Άγκυρα ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση στο Αιγαίο, μέσω και της άσκησης «Θαλασσόλυκος», ενώ η Αθήνα, όσο και οι σύμμαχοί της στη Δύση, ετοιμάζονται για ένα πολύ θερμό καλοκαίρι. Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να διερευνήσει τις προθέσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το «πού το πάει η Άγκυρα» και να συζητήσει βεβαίως μαζί του όλα τα θέματα που είναι στο τραπέζι, όπως και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αθήνα, μάλιστα, αν και δημοσίως δεν πρόκειται να το παραδεχθεί ποτέ, αποστέλλει μήνυμα στην Άγκυρα να μην τολμήσει να επαναλάβει το «εγχείρημα» της Κύπρου και στο Αιγαίο- και εδώ να υπενθυμίσουμε την παλαιότερη προειδοποίηση του τότε αρχηγού ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη ότι αν οι τούρκοι ανεβούν σε βραχονησίδα αυτή θα ισοπεδωθεί χωρίς άλλη προειδοποίηση από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Την αποφασιστικότητα αυτή αναμένεται να διαμηνύσει εκ νέου ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όσο και αν η Αθήνα δημοσίως δεν θέλει να συζητούνται τέτοια πράγματα, καθώς είναι πάντα υπαρκτός ο κίνδυνος να αναδειχθούν σε «αυτοεκπληρούμενες προφητείες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα