Νέα παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, αυτή τη φορά για την οικονομία

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής EUROKINISSI

Για “έναν κόσμο που αλλάζει” μιλά την Τετάρτη στο City του Λονδίνου ο πρώην πρωθυπουργός, υπερασπιζόμενος τα πεπραγμένα της κυβερνητικής του θητείας. “Δεν θα αφήνει τίποτε στο εξής να πέφτει κάτω” λένε όσοι τον γνωρίζουν. Ετοιμάζεται για ομιλία και στη Βοστώνη, αλλά -σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες- και σε πόλεις της Ελλάδας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Κώστα Καραμανλή, την Τετάρτη, στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου (όπου είναι επισκέπτης καθηγητής ο φίλος του Κώστας Γραμμένος), με θέμα τις προκλήσεις για την Ελλάδα και τον κόσμο που αλλάζει.

Ο πρώην πρωθυπουργός, άλλωστε, αναμένεται όλο το επόμενο διάστημα να υπερασπιστεί τη διακυβέρνησή του σε όλους τους τομείς και, κυρίως, στην οικονομία, όπου βάλλεται ...κατά πυράς, πρωτίστως από τη Χαριλάου Τρικούπη, ως βασική υπεύθυνη για την οικονομική κρίση που εισήλθε από το 2009 και μετέπειτα η χώρα. “Δεν θα αφήνει τίποτε στο εξής να πέφτει κάτω” λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά, συνομιλούν μαζί του και τους εμπιστεύεται τις προθέσεις του.

ADVERTISING

Ο Κώστας Καραμανλής, πάντως, προγραμματίζει επίσκεψη και ομιλία στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης, όπου είναι και η Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών “Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής”,που έχει συσταθεί το 2001 και που σήμερα, μετά τον Γιώργο Αλογοσκούφη, κατέχει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Όπως, μάλιστα, είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, ο πρώην πρωθυπουργός προγραμματίζει και νέες ομιλίες στο εσωτερικό της χώρας, γεγονός που κάνει άσπονδους φίλους του να ανησυχούν, έστω και αν ο ίδιος δεν προτίθεται να αναμειχθεί στα κομματικά παιχνίδια. Όπως δεν προτίθεται να διεκδικήσει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου , όμως, όπως έδειξε και η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις 27 Οκτωβρίου, για τα 800 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, “προκρίνει” -αν εξαρτώνταν από τον ίδιο- μια νέα θητεία για τον Προκόπη Παυλόπουλο.

SHARE:

24Media Network