Νικητής ο Νίκος Φίλης στη μάχη της ζωής του

Νικητής ο Νίκος Φίλης στη μάχη της ζωής του
Ο Νίκος Φίλης Eurokinissi

Επιτυχής η εγχείρηση για τον πρώην υπουργό, ενώ ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική κατάσταση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η εγχείριση στον Νίκο Φίλη και ήδη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός βγήκε από την εντατική, ενώ η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται απολύτως ομαλά.

Ο Ν. Φίλης διαπίστωσε το πρόβλημα δυο εβδομάδες πριν, παρόλα αυτά δεν το κοινοποίησε, ενώ συμμετείχε τόσο στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη συζήτηση στη Βουλή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, όπου και μίλησε.

Στο πλευρό του αυτές τις ημέρες στάθηκαν η οικογένειά του και στενοί του φίλοι και σύντροφοί του, καθώς ο ίδιος επέλεξε να μην κοινοποιήσει το πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε.

Βαθιά πολιτικό ον ο Νίκος Φίλης, ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με την πολιτική, καθώς ασχολήθηκε από νωρίς με το φοιτητικό κίνημα και αναδείχθηκε μάλιστα Γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, της νεολαίας δηλαδή του ΚΚΕ εσωτερικού. Από το 2015 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής στην Α΄ Αθηνών, ενώ ως υπουργός Παιδείας παρουσίασε πλούσιο έργο και αντικαταστάθηκε ουσιαστικά από την υπουργική καρέκλα λόγω της κόντρας του με την Εκκλησία, αν και μικρός υπήρξε ψάλτης και στη συνέχεια συμμετείχε στο ρεύμα των νεο-ορθοδόξων.

Το έργο του στο υπουργείο Παιδείας αποτιμάται πλούσιο, ενώ σε καμιά στιγμή δεν δίστασε να υποστηρίξει με συνέπεια τις απόψεις του, έστω και αν αυτές είχαν πολιτικό και προσωπικό κόστος, καθώς, συνήθως, υπήρξαν κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα.

Ο Νίκος Φίλης, από εκείνα που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος γι’ αυτόν, παράλληλα με τις σπουδές του στη νομική παρακολουθούσε και μαθήματα βιολιού, ενώ παράλληλα με τα αξιώματα που κατέλαβε στη δημοσιογραφία (μεταξύ των οποίων και διευθυντής της “Αυγής”) υπήρξε και συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας του ελληνικού Τύπου, καθώς -παρότι πολλές φορές επιχειρήθηκε να λοιδορηθεί από λαϊκίστικα και ακροδεξιά στοιχεία- έχει βαθιές γνώσεις των πραγμάτων.

Μετά την ανάρρωσή του ο Νίκος Φίλης θα συνεχίσει το έργο του στη Βουλή, αλλά και θα συμμετάσχει δραστήρια στον εσωκομματικό διάλογο για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα