Ο “γουρλής” Μεϊμαράκης ορίστηκε και πάλι Πρόεδρος του νέου Συνεδρίου της ΝΔ

Ο “γουρλής” Μεϊμαράκης ορίστηκε και πάλι Πρόεδρος του νέου Συνεδρίου της ΝΔ
Φωτό αρχείου: Βαγγέλης Μεϊμαράκης -

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του έτους και θα είναι το τέταρτο “γαλάζιο” Συνέδριο σε τέσσερα χρόνια, από τότε που εκλέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μήνυμα που θέλει να αποστείλει στον κομματικό μηχανισμό με την επιλογή Μεϊμαράκη ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος

Τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη επέλεξε και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για Πρόεδρο του νέου Συνεδρίου της ΝΔ, καθώς, όπως είπε, μεταξύ άλλων, είναι και …γουρλής!

“Σε όλο αυτό το διάστημα, η ΝΔ προχώρησε σε μεγάλα βήματα δημοκρατίας και ανανέωσης- είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του. Πραγματοποίησε, μέσα σε τρία χρόνια, τρία συνέδρια. Και θα πραγματοποιήσουμε το 4ο Συνέδριό μας μέχρι το τέλος του χρόνου. Επειδή βλέπω μπροστά μου τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών μας, τον Πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος ήταν γουρλής στο προηγούμενο συνέδριο, λέω να τον προτείνουμε να αναλάβει και αυτό το συνέδριο πάλι, γιατί μας έφερε καλή τύχη”.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης, βεβαίως, δεν επιλέχθηκε εκ νέου ως Πρόεδρος του Συνεδρίου μόνο και μόνο επειδή είναι …γουρλής! Αλλά και γιατί στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τα ανοίγματα του πρωθυπουργού προς άλλους πολιτικούς χώρους, με την τοποθέτηση στελεχών του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, αλλά και τεχνοκρατών του “εκσυγχρονιστικού” μπλοκ, σε κυβερνητικές θέσεις, όπως και σε κορυφαίες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, αλλά και την τοποθέτηση της Γιάννας Αγγελοπούλου ως επικεφαλής της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Έντονη δυσαρέσκεια που μπορεί να μην εκφράζεται την παρούσα στιγμή, με τη μεγάλη περίοδο χάριτος που διαθέτει η κυβέρνηση, αλλά θεωρείται βέβαιον ότι θα αρχίσει να εκφράζεται με διάφορους τρόπους στις πρώτες δυσκολίες. Στην κατάσταση αυτή, ο Ευ. Μεϊμαράκης, αποτελεί εκ των πραγμάτων ένα πρόσωπο που η παρουσία του θα καθησυχάζει τον κομματικό μηχανισμό και που αποτελεί “εγγύηση” για τη συνέχεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα