Ο γύρος του κόσμου σε …40 ημέρες

Ο γύρος του κόσμου σε …40 ημέρες
Μετά την πτήση πάνω από την έρημο και τις καινοτόμες καλλιέργειες (εκτός από τους προαναφερόμενους, + Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Στανίσεφ)

Από το Τελ Αβίβ στις Ηνωμένες Πολιτείες και από εκεί στη Νότια Αφρική και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τι επιδιώκει η πρώην Επίτροπος και επικεφαλής του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Περίπου μία ήπειρο ανά δεκαήμερο επισκεπτόταν το προηγούμενο διάστημα η Άννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να αντεπεξέλθει στις διεθνείς προκλήσεις και συνεργασίες του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη του οποίου ηγείται τα τελευταία 7 χρόνια. Ο «μίνι» γύρος του κόσμου για την πρώην Επίτροπο και Υπουργό ξεκίνησε από το Τελ Αβίβ, όπου συμμετείχε σε διεθνή συνδιάσκεψη για την προοπτική των σχέσεων του Ισραήλ με την ΕΕ. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον ρόλο του Ισραήλ στην ασφάλεια και την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής η Άννα Διαμαντοπούλου είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με κρατικούς αξιωματούχους, διπλωμάτες, πολιτικούς καθώς και επικεφαλής think tanks και των μεγαλύτερων ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας. Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ βρέθηκε στις ΗΠΑ όπου συμμετείχε σε θεματική συζήτηση για την αναπτυξιακή προοπτική των Βαλκανίων μαζί με κυβερνητικά στελέχη από τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες ενώ στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Ουάσινγκτον δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθεί με τον φιλέλληνα Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κρις Βαν Χόλεν και να του θέσει ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Εν πτήση με τον πρώην πρόεδρο της Νιγηρίας και της Αφρικανικής Ένωσης κ. Ομπασάνιο

Από την συμμετοχή στο διεθνές φόρουμ στο Τελ Αβίβ

Επόμενος σταθμός ήταν η Νότιος Αφρική και η συμμετοχή σε μια διεθνή και παν-αφρικανική συνάντηση με ενδελεχή συζήτηση για την ενίσχυση των επενδύσεων και την αύξηση του βιοτικού επιπέδου στις χώρες τις Αφρικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει η ήπειρος και ιδιαίτερα το προσφυγικό – μεταναστευτικό που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τελικός προορισμός της διεθνούς περιοδείας ήταν ξανά η Ασία και συγκεκριμένα τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στο πλαίσιο μιας διαχρονικής συνεργασίας του ΔΙΚΤΥΟΥ με ένα από τα μεγαλύτερα Think Tanks των Εμιράτων η Άννα Διαμαντοπούλου συμμετείχε σε κλειστές συνεδριάσεις με μέλη της κυβέρνησης των Εμιράτων και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και ζητήματα γεωπολιτικής για την σταθερότητα και τους κινδύνους που υποβόσκουν στην Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά όσον αφορά και την συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.

Με τον θρυλικό δικηγόρο του Μαντέλα, Έλληνα ομογενή στη Ν. Αφρίκη Γιώργο Μπίζο στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα