Ο Μίμης αποκαλύπτει τι έλεγε ο Χαρίλαος για τον Καραμανλή και τη δίκη του Ανδρέα

Ο Μίμης αποκαλύπτει τι έλεγε ο Χαρίλαος για τον Καραμανλή και τη δίκη του Ανδρέα
Ο Μίμης Ανδρουλάκης με τον Βασίλη Σκουρή στο στούντιο του News 24/7 News 24/7 - 88,6/ Watkinson

"Ο Καραμανλής διαφωνεί με την παραπομπή και μακάρι να ‘λεγε καμιά κουβέντα να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση, αλλά αυτός είναι της …πισινής. Θα περιμένει να γίνει παραπομπή για να τιμωρήσει τον Ανδρέα που τον γέλασε στο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας". Ο Μ. Ανδρουλάκης αποκαλύπτει το παρασκήνιο του 1989 στον Νews24/7 στους 88,6 μ’ αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου" Νύχτα με πέντε φεγγάρια".

Ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο που συνέβαλε στην απόφαση του ΚΚΕ και του ενιαίου τότε Συνασπισμού για παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο το 1989, αποκάλυψε ο Μίμης Ανδρουλάκης μιλώντας στο Νews24/7 στους 88,6 με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου “Νύχτα με πέντε φεγγάρια”.

“Το ΚΚΕ είχε αποφασίσει να μην παραπέμψει τον Ανδρέα στο ειδικό δικαστήριο και ειδικά ο Χαρίλαος .

 Ειδοποιήθηκε και ο Αντρέας, ότι πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες, η ανοχή θα περιοριστεί στον Κουτσόγιωργα στα στάνταρ. Όμως δημιουργήθηκε ένα ορισμένο κλίμα με φοβερές πιέσεις και στο συνασπισμό και στους υπουργούς που ήταν από το συνασπισμό, ο Κωνσταντόπουλος, ο Κουβέλης. Ο τύπος, οι δικαστές και κυρίως ο Μητσοτάκης, ο οποίος όχι ότι ήθελε να δικάσει τον Ανδρέα, προς Θεού, ήθελε εκλογικά κέρδη” αποκάλυψε ο Μίμης Ανδρουλάκης-και συνέχισε:

“Λοιπόν, ένα βράδυ είμαστε στο σπίτι του Χαρίλαου και μπαίνει μέσα ο Αντώνης ο οδηγός του.

Εγώ δούλευα με το Χαρίλαο και μπαίνει μέσα ο Αντώνης και μας λέει έκπληκτος ήρθε ο Τεγόπουλος, ακάλεστος.

Χτύπησε το κουδούνι, μπήκε μέσα με φασαρία γιατί τότε δεν είχαμε φρουρούς στην Πυθίας…μπαίνει μέσα πιωμένος 9:30 ώρα μέρα καύσωνα καλοκαίρι του ‘89 φοβερό…έρχεται με το δημοσιογράφο τον Μαύρο, ο οποίος οδηγούσε και ο Μαύρος μπαίνει στο χολ και ο Κίτσος λέει συγκάλυψη, επί των κεφαλών σας το μεγαλύτερο σκάνδαλο και κρατά μια νάιλον σακούλα γεμάτη ροζ χαρτιά τραπεζικά.

Εγώ φεύγω γιατί ένιωσα ότι νιώθει δυσφορία με την παρουσία μου ήθελε να μιλήσει στο Χαρίλαο, φεύγω κ ο Χαρίλαος έλεγε όχι μείνε γιατί πάντα ήθελε να έχει τρίτο συνομιλητή παρών. Γιατί φοβόταν μην πει κάποιος ότι είπε η δεν είπε κάτι.

Δεν μένω λέω και σηκώνομαι και φεύγω. Την άλλη μέρα το πρωί λέει ο Χαρίλαος, αυτός ο διάολος με έκανε άνω κάτω, ήπιε Και δυο μπουκάλια ουίσκι . Πάντα όταν το έλεγα του Τεγοπούλου μετά γέλαγε.

Παρότι ήρθε πιωμένος ήπιε και αλλά δυο μπουκάλια και άρχισε να του ρίχνει τα τραπεζικά χαρτιά, ο Χαρίλαος δεν καταλάβαινε τίποτα.

Και λέει ο Χαρίλαος που διάολο βρήκαμε και μπλέξαμε. Όλοι θα μας πουν για συγκάλυψη και στο κάτω κάτω λέει εμένα μου είπαν οι συνταγματολόγοι ότι εφόσον εμφανιστούν όποια στοιχεία να αναθεωρήσουμε την απόφαση παραπομπής και πρακτικά να μην την προχωρήσουμε…Αλλά κάτσε τώρα μην μας φορτώσουν την παραγραφή κλπ.

Και τότε λέω ακούγεται ο Καραμανλής ότι διαφωνεί γιατί τον είχε παραπέμψει η Αριστερά και η Ένωση Κέντρου ψήφισε και ο Μητσοτάκης για αυτό. Το μίσος Μητσοτάκη Καραμανλή ήταν βαθύ από τότε…Λοιπόν ο Καραμανλής διαφωνεί με την παραπομπή και λέει μακάρι να λέγε καμιά κουβέντα να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση, αλλά αυτός είναι της πισινής…θα περιμένει να γίνει παραπομπή για να τιμωρήσει τον Ανδρέα που τον γέλασε στο θέμα της προεδρίας της Δημοκρατίας που του είχε υποσχεθεί και μετά θα αφήσει ένα χρησμό που θα αφήσει να διαφωνεί…Αυτή είναι η πραγματικότητα και μετά θα πιούμε το πικρό ποτήρι…Ήταν μια απολύτως λανθασμένη απόφαση κι εκεί πιάστηκα εγώ και στη δέσμευση υπόσχεσης του Χαρίλαου και πήρα 2 μήνες μετά την πρωτοβουλία να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση Αφού τίποτα δεν ήταν χειροπιαστό και δεν παραπέμπεις στο κάτω κάτω ένα πρωθυπουργό για τα νοσήλεια..εδώ αν έλεγες δημόσια ας βάλει ο καθένας 3 χιλιάρικα να πάει ο Ανδρέας ,εγχείριση στην καρδιά του θα έκανε, σιγά το θέμα της διαπλοκής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα