Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης σε μνημόσυνο υπέρ ταγματασφαλιτών στις Σέρρες;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης σε μνημόσυνο υπέρ ταγματασφαλιτών στις Σέρρες;

Ο ίδιος διαψεύδει, λέγοντας ότι είδε κόσμο και πήγε να χαιρετίσει, η "Αυγή" όμως του επιτίθεται, δημοσιεύοντας άρθρο με τίτλο "Κάτι πιο ειλικρινές σύντροφε Αβραμάκη;" Ο βουλευτής εκλήθη και έδωσε εξηγήσεις από την Όλγα Γεροβασίλη, εξηγήσεις στο πλαίσιο της ανακοίνωσής του, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπάρχει θέμα.

Μείζον θέμα δημιουργείται με τις καταγγελίες της ΠΕΑΕΑ Σερρών ότι ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Λευτέρης Αβραμάκης ήταν παρόν στο ετήσιο μνημόνιο διακοσίων ταγματασφαλιστών, συνεργατών δηλαδή των ναζί, που σκοτώθηκαν σε μάχη του ΕΛΑΣ με μαχητές της Πανελλήνιας  Απελευθερωτικής Οργάνωσης (ΠΑΟ), μια από τις γνωστότερες δωσιλογικές οργανώσεις την περίοδο της κατοχής.

Ο ίδιος ο βουλευτής εξέδωσε ανακοίνωση μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε και η οποία αναφέρει τα εξής

«Τις τελευταίες μέρες γίνομαι δέκτης μιας σειράς αρνητικών σχολίων και κακόβουλης κριτικής σχετικά με το ζήτημα της «παρουσίας» μου στη γνωστή εκδήλωση της Τριάδας.

Οφείλω, λοιπόν, μία ειλικρινή εξήγηση για να διαλύσω όλη αυτήν την αδικαιολόγητη σκόνη που έχει σηκωθεί γύρω από εμένα προσωπικά και τον πολιτικό μου χώρο.

Εξάλλου επιδίωξή μου είναι η εκ βαθέων και ειλικρινής σχέση με τους συμπολίτες μου.

Παρευρέθηκα, λοιπόν, στην εκδήλωση τυχαία, καθώς ευρισκόμουν στην περιοχή του Δήμου Ηράκλειας σε μία από τις καθιερωμένες προσωπικές περιοδείες μου ανά τον νομό.

Περνώντας από την Τριάδα με σκοπό να επισκεφτώ τα καφενεία του χωριού είδα κόσμο μαζεμένο στο ηρώο και προσέγγισα για να χαιρετίσω κάποιους γνωστούς, ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη.

Αποχώρησα σε σύντομο χρόνο και συνέχισα την περιοδεία μου στα υπόλοιπα χωριά.

Ουδέποτε, λοιπόν, παρευρέθηκα στην Τριάδα κατά τον τρόπο που κακόβουλα σχόλια αναφέρουν και διάφοροι κύκλοι εντέχνως διαρρέουν και αναπαράγουν.

Θέλω συνεπώς με την δήλωσή μου αυτή να διαβεβαιώσω όλες τις Σερραίες και τους Σερραίους πως τα δημοκρατικά μου φρονήματα και η κάθετη, έμπρακτη και πολεμική αντίθεσή μου προς την ακροδεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό ήταν και θα είναι η πολιτική μου πυξίδα.

Θέλω να διαβεβαιώσω τις Σερραίες και τους Σερραίους πως από τα φοιτητικά μου ακόμη χρόνια υπηρέτησα με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη τον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο και αυτό έχω σκοπό να κάνω και ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Θέλω να διαβεβαιώσω τις Σερραίες και τους Σερραίους πως θα είμαι πάντοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για Δημοκρατία, απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας και οποιασδήποτε πρωτοβουλίας ξεπλύματος των εγκλημάτων του ναζισμού.

Θέλω να διαβεβαιώσω τις Σερραίες και τους Σερραίους πως μέσα από τις γραμμές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος μου, είμαι και σκοπεύω να  είμαι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, δυναμικά παρών στην υπηρέτηση των αρχών και αξιών του ΣΥΡΙΖΑ, στη μάχη για μια ουσιαστικότερη και βαθύτερη δημοκρατία και στον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού».  

«Κάτι πιο ειλικρινές, σύντροφε Αβραμάκη;», ήταν όμως το άρθρο του Πέτρου Κατσάκου στην τελευταία σελίδα της Αυγής, καθώς η εφημερίδα δεν πείστηκε προφανώς από την ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Η παρουσία ενός βουλευτή της Αριστεράς σε μια τέτοια εκδήλωση μίσους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με επιχειρήματα του τύπου “είδα κόσμο και μπήκα να χαιρετήσω” καθώς αυτά υποτιμούν τη νοημοσύνη και προσβάλουν την ιστορία όλων όσων όσους ο Λ. Αβραμάκης τάχθηκε να υπηρετεί>>, γράφει χαρακτηριστικά ο Π. Κατσάκος στην Αυγή. «Μάλλον χειρότερη γίνεται η κατάσταση με τον βουλευτή Σερρών προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα καταφέρνει να πολιτικό φορέα τον οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

Ο Λ. Αβραμάκης, πάντως,  σύμφωνα με πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας” εκλήθη από την Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέα της ΚΟ, την Τρίτη να δώσει εξηγήσεις για την παρουσία του στην εκδήλωση, κινήθηκε στο πλαίσιο της ανακοίνωσής του ότι πέρασε από εκεί επειδή είδε κόσμο και χωρίς να γνωρίζει τι ήταν, με το θέμα να θεωρείται λήξαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα