Οι Τούρκοι δεν βρίσκουν εταιρείες για να προχωρήσουν σε εξόρυξη στην Κύπρο!

Οι Τούρκοι δεν βρίσκουν εταιρείες για να προχωρήσουν σε εξόρυξη στην Κύπρο!

Γιατί καθυστερεί η δράση του "Πορθητή" και οι πληροφορίες για αντιδράσεις των πληρωμάτων των τουρκικών πλοίων που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς φοβούνται τα εντάλματα σύλληψης της Λευκωσίας.

Ενώπιον σοβαρών προβλημάτων βρίσκεται η Τουρκία όσον αφορά στις επιχειρήσεις που επιδιώκει να πραγματοποιήσει εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» από ανώτερες διπλωματικές πηγές, η Τουρκία δεν έχει κατορθώσει να βρει εταιρείες που θα συνεργαστεί για τις γεωτρήσεις, καθώς από μόνη της δεν μπορεί να προχωρήσει παρά μόνο σε συμβολικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Άγκυρα έχει επιχειρήσει να προσεγγίσει μεγάλες διεθνείς εταιρείες που έχουν τεχνογνωσία και δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εξορύξεις, πλην όμως οι απαντήσεις που έχει λάβει είναι αρνητικές και –από τις περισσότερες από αυτές- δεν αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω συζήτηση.

Ταυτόχρονα, εντείνονται οι πληροφορίες ότι υπάρχουν αντιδράσεις μεταξύ των-ξένων- πληρωμάτων των σκαφών με τα οποία η Τουρκία επιδιώκει να επιχειρήσει εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Τα ξένα πληρώματα φοβούνται τα διεθνή εντάλματα σύλληψης της Κυπριακής Δημοκρατίας και φέρονται να είναι απρόθυμα στην συμμετοχή τους στις εξορύξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα