“Παίζεται” η συμμετοχή του Γιώργου στην εκδήλωση των ευρωσοσιαλιστών στις 4 Μαρτίου

“Παίζεται” η συμμετοχή του Γιώργου στην εκδήλωση των ευρωσοσιαλιστών στις 4 Μαρτίου
Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κλείσει με ομιλία την εκδήλωση που διοργανώνεται από την ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, το Ελληνικό Γραφείο του Friedrich Ebert και το ΙΝΕΡΠΟΣΤ

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», της συμμετοχής του Γιώργου Παπανδρέου στην εκδήλωση της 4 Μαρτίου που διοργανώνουν οι ευρωσοσιαλιστές στο Κάραβελ.

«Παίζεται» αναφέρουν χαρακτηριστικά για τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού στενοί του συνεργάτες που γνωρίζουν τις προθέσεις του, παρά τις αντιρρήσεις της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς έχουν αρνηθεί σχετικές προσκλήσεις η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι συζητήσεις με τη Φώφη

Η σκληρή δήλωση, άλλωστε, που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τρίτης, τον «νομιμοποιεί» αν θελήσει να συμμετάσχει στην εκδήλωση. Η σκληρή αυτή δήλωση, μάλιστα, έγινε κατόπιν συζητήσεων που είχαν ο Γιώργος Παπανδρέου και η Φώφη Γεννηματά, αλλά και κατόπιν άστοχων, τουλάχιστον, δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή.

Με Τσίπρα

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κληθεί στην εκδήλωση ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Ούντο Μπούλμαν, η Λούκα Κατσέλη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στέλεχος του Ποταμιού, ευρωπαίοι Πράσινοι. Τις εργασίες της εκδήλωσης έχει κληθεί να κλείσει με ομιλία του και με την θεσμική του ιδιότητα ο Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τη Χαριλάου Τρικούπη. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, το Ελληνικό Γραφείο του Friedrich Ebert και το ΙΝΕΡΠΟΣΤ (Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής).

Θα έχει προηγηθεί, πάντως, η εκδήλωση της πρωτοβουλίας για την σύγκλιση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και της αριστεράς και τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου την ερχόμενη Δευτέρα και η δημοσιοποίηση δεκάδων υπογραφών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα