Προκαταρκτική Επιτροπή για τη Novartis έχει αποφασίσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία…

Προκαταρκτική Επιτροπή για τη Novartis έχει αποφασίσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία…
Φωτογραφία αρχείου AP

...Θα συγκροτηθεί όταν έρθει στη Βουλή από τη δικαιοσύνη ο φάκελος με τις μηνύσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων που έχουν υποβάλλει οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος. “Σε κάθε περίπτωση, μετά τη ΔΕΘ” αναφέρουν οι γνωρίζοντες

Προκαταρκτική Επιτροπή (σ.σ. την παλιά Προανακριτική) για την υπόθεση Novartis έχει αποφασίσει να συγκροτήσει η κυβερνητική πλειοψηφία, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που διαθέτουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”.

Η απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια της Βουλής, αμέσως μόλις η δικαιοσύνη αποστείλει τον σχετικό φάκελο, με βάση τις μηνύσεις που έχουν υποβάλλει κατά συγκεκριμένων προσώπων οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ θα διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες προσώπων εναντίον των οποίων στρέφεται η μήνυση. “Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη απόφαση θα ληφθεί μετά τη ΔΕΘ” σημειώνουν οι γνωρίζοντες την απόφαση- υπενθυμίζεται ότι τη ΔΕΘ επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, ακολουθούν οι αρχηγοί των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης και ο σχετικός κύκλος κλείνει με την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα, πάντως, με κορυφαία στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας το επόμενο διάστημα θα μπουν στο αρχείο και άλλες υποθέσεις πολιτικών προσώπων, αρχής γενομένης με τον Αντώνη Σαμαρά και, ακολούθως, τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Προβληματισμός για Εξεταστική για το εξάμηνο Βαρουφάκη

Αντιθέτως με την αποφασιστικότητα που επιδεικνύεται για το σκάνδαλο Novartis, υπάρχει προβληματισμός για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα, όταν υπουργός Οικονομικών υπήρξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι λόγοι του προβληματισμού για τη συγκρότηση της συγκεκριμένης Εξεταστικής είναι ότι αφενός ενδέχεται να κληθούν για κατάθεση από την αντιπολίτευση τότε κορυφαίοι παράγοντες των θεσμών, αφετέρου όμως γιατί το ΚΙΝΑΛ θα επιμείνει η Εξεταστική να αφορά όλη την περίοδο από το 2004 και μετά, δηλαδή και την κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, κάτι που η ΝΔ θέλει να αποφύγει. Η Φώφη Γεννηματά, πάντως, έχει διαμηνύσει ότι θα καταθέσει ούτως ή άλλως σχετική πρόταση, η οποία όμως δεν μπορεί να γίνει δεκτή από την Ολομέλεια αν δεν υπερψηφιστεί και από τη ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα