Στις ΗΠΑ ο Τσίπρας στα τέλη Σεπτεμβρίου

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Πιθανή και κατ’ ιδίαν συνάντηση και με τον πλανητάρχη. Στο Στρασβούργο 10 με 13 Σεπτεμβρίου ο έλληνας πρωθυπουργός προκειμένου να μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Στη Νέα Υόρκη θα μεταβεί τέλη Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Η 73 Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ πραγματοποιείται φέτος από τις 18 έως τις 30 Σεπτεμβρίου και στην αμερικανική μεγαλούπολη ο έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου, θα συναντηθεί με κορυφαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων ενδέχεται να είναι και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Μεταξύ των θεμάτων, άλλωστε, που θα συζητηθούν –πέραν των γενικότερων εξελίξεων στην περιοχή- είναι ο ρόλος της Τουρκίας μετά την επανεκλογή Ερντογάν, το ενδεχόμενο επίλυσης του Κυπριακού, η κατάσταση στα Βαλκάνια, ενώ το ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει η προοπτική υλοποίησης ή όχι της συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων.

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα βρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς που θα έχει τις δικές του επαφές και συναντήσεις.

Στο Στρασβούργο

Λίγο νωρίτερα, πάντως, 10-13 Σεπτεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Στρασβούργο, προκειμένου να μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

SHARE:

24Media Network