Στον δρόμο του Ερντογάν ο Ιμάμογλου;

Στον δρόμο του Ερντογάν ο Ιμάμογλου;
Ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου AP

Η μεγάλη συγκέντρωση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης και η «πλατφόρμα» που παρουσίασε δείχνουν ότι στόχος του είναι η κεντρική πολιτική σκηνή

Δύο εκατομμύρια άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσε στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης ο νέος Δήμαρχος της Πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η είδηση, ωστόσο, δεν ήταν το μέγεθος της συγκέντρωσης, αλλά η «πλατφόρμα» που παρουσίασε και που πολλοί εκτιμούν ότι αποτελεί προμήνυμα ότι στόχος του είναι τα κορυφαία αξιώματα στο τουρκικό κράτος.

‘’Με γνώμονα το Σύνταγμα και τους νόμους δεν θα επιτρέψω να παραβιάζονται  οι θεμελιώδεις αρχές του Δικαίου,  δεν θα καπηλευτώ τις εθνικές και ηθικές αξίες αυτής της χώρας, θα είμαι σύμμαχος της αγάπης και όχι του φόβου, θα παραμείνω ως το τέλος δεσμευμένος στις ιδρυτικές αξίες της χώρας, δεν θα πληγώσω κανέναν, θα υπηρετώ το λαό αγκαλιάζοντάς τον και ενώνοντάς τον. Θα καταργήσω πρακτικές που καταστρέφουν την υγεία των ανθρώπων και εξαφανίζουν το ‘πράσινο’. Σε αυτή την πόλη θα είναι στο προσκήνιο και πάλι η τέχνη, ο πολιτισμός, η λογική και η επιστήμη. Θα προοδεύσει η οικονομία, η παραγωγή, η κατάρτιση, η απασχόληση και η παιδεία της πόλης’’, είπε μεταξύ άλλων ο Ιμάμογλου, ενώ με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ευχήθηκε για το Πάσχα τους Χριστιανούς συμπολίτες του. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης έχει δώσει ήδη συνέντευξη σε κυπριακά μέσα, με ηπιότερες διατυπώσεις από αυτές του Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως λένε ήδη πολλοί στην Τουρκία «από το Δημαρχείο στο Προεδρικό Μέγαρο ένας …ναργιλές δρόμος»!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα