“Στρατηγική” η συμμαχία του Κώστα Καραμανλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

“Στρατηγική” η συμμαχία του Κώστα Καραμανλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής Eurokinissi

Γιατί ο πρώην πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι είναι η τελευταία φορά που θα είναι υποψήφιος βουλευτής και γιατί κάποιοι πιστεύουν πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2025- όταν θα είναι 69 ετών.

Στην τελευταία συνάντηση που είχαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής μετά τις ευρωεκλογές αποφασίστηκε-κατόπιν πρότασης του Προέδρου της ΝΔ- η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού στην κομματική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.

Για τους γνωρίζοντες, πρόκειται για μια “στρατηγική” συμμαχία, ενώ σημειώνεται με νόημα πως αντίστοιχο “αίτημα” δεν έγινε προς τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Κώστας Καραμανλής, πάντως, δεν πρόκειται να συνεχίσει τις δημόσιες παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα, αν και κάποιοι δεν αποκλείουν να υπερασπίσει το έργο των κυβερνήσεών του εντός Βουλής, σε οριακές περιπτώσεις, εάν προκληθεί από αντίπαλα κόμματα.

Ενδιαφέρον, επίσης, προκαλούν κάποιες συζητήσεις του πρώην πρωθυπουργού, με τις οποίες άφηνε να εννοηθεί πως είναι η τελευταία φορά που κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής.

Στη συζήτηση Μητσοτάκη-Καραμανλή, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, δεν έγινε καμία συζήτηση για μελλοντικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού. Δεν προτάθηκε, δηλαδή, η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας στον πρώην πρωθυπουργό, όπως γράφηκε σε μέρος του Τύπου, ούτε έγινε καμιά νύξη για αυτό.

Κάποιοι, πάντως, αφήνουν να εννοηθεί πως ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας όχι στην επικείμενη εκλογή, αλλά στην εκλογή του 2025, εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξανακερδίσει τις εκλογές και θα ισχύει ήδη η εκλογή Προέδρου με με 151 ψήφους, με την επερχόμενη συνταγματική αναθεώρηση. Άλλωστε, τότε, ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι μόνο 69 ετών!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα