Τι σηματοδοτεί το τέλος (;) μιας σχέσης που είχε γνωρίσει “δόξες” από το 2012 και μετά!

Τι σηματοδοτεί το τέλος (;) μιας σχέσης που είχε γνωρίσει “δόξες” από το 2012 και μετά!
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με την Φώφη Γεννηματά στην Βουλή τον Ιούλιο του 2013 Eurokinissi

Η αντιπαράθεση του υπουργού Ανάπτυξης προσωπικά με τη Φώφη Γεννηματά για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Το ύψωμα των τόνων από τη Χαριλάου Τρικούπη κατά της νέας κυβέρνησης και οι επιθέσεις κορυφαίων υπουργών κατά του Κινήματος Αλλαγής.

Η προσωπική αντιπαράθεση της Φώφης Γεννηματά με τον Άδωνι Γεωργιάδη και η αντεπίθεση του υπουργού Ανάπτυξης για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αποτελεί το τέλος μιας πολύ καλής σχέσης μεταξύ των δυο πλευρών, αλλά σηματοδοτεί και την απόσταση που χωρίζει πλέον τη Χαριλάου Τρικούπη από το κυβερνών κόμμα.

«Όταν έχω πει κάτι τόσο σαφές και το βίντεο έχει ανέβει στο λογαριασμό μου, το να πηγαίνει το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ, όπως θέλουν να λέγονται εν πάσει περιπτώσει και να αντιγράφει μεθόδους ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα στα χειρότερά τους, με συγχωρείτε. Αυτό δεν τιμά την κ. Γεννηματά προσωπικά που ήταν παρούσα», δήλωσε σε μια από τις πολλές συνεντεύξεις του («Σκάι») ο υπουργός Ανάπτυξης, δείχνοντας πλέον πως η αντιπαράθεση μεταξύ τους όχι απλώς δεν έχει γυρισμό, αλλά και λαμβάνει χαρακτηριστικά …βεντέτας.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ψήφιση ενός εκλογικού νόμου που προσβλέπει στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές και την προώθηση του δικομματισμού, αποκλείοντας τις κυβερνήσεις συνεργασίας με τη δέσμευση για διπλές εκλογές, βρίσκεται στον αντίποδα της στρατηγικής της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Μιας στρατηγικής που έχει ως στόχο να προκύψουν από τις κάλπες συμμαχικές κυβερνήσεις, στις οποίες μπορεί να συμμετέχει το ΚΙΝΑΛ –ανεξάρτητα, μάλιστα, από το ποιος θα είναι ο πρώτος εταίρος(!)-, ώστε, μεταξύ άλλων, να αποφευχθούν και εσωκομματικά μπλεξίματα της ηγεσίας σε περίπτωση ενός μη θετικού αποτελέσματος στις προσεχείς εκλογές.

Η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη για κυβέρνηση αυτοδυναμίας φέρνει τη Χαριλάου Τρικούπη απέναντί του, πολύ περισσότερο που το κόμμα της Φώφης Γεννηματά, εκ της θέσεώς του πλέον στην αντιπολίτευση, οδηγείται στην καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση με το κόμμα που είναι στην κυβέρνηση. Και αυτό ανεξαρτήτως των τυχόν διαφορετικών απόψεων των στελεχών εκείνων που έδωσαν τον τόνο του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, όπως πχ ο Ανδρέας Λοβέρδος, γραμμή που στην πορεία είχε υιοθετήσει και η Φώφη Γεννηματά. Άλλωστε τα εσωκομματικά προβλήματα στο ΚΙΝΑΛ θα ξεκινήσουν όχι για την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και με συγκεκριμένες επιλογές της, αλά όταν ξεκινήσει τυχόν προσέγγιση με την Κουμουνδούρου.

Στο πλαίσιο αυτό, πάντως, έλαβε τέλος και το φλερτ που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα μεταξύ του Αδώνιδος και της Χαριλάου Τρικούπη: Από το 2012 έως και τις εκλογές του Ιουλίου, με τη δημιουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου, όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν ακόμα στο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και κυρίως με τη συγκρότηση της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, όπως επίσης και στο διάστημα που ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ήταν στην αντιπολίτευση με κοινό αντίπαλο την κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είναι καθόλου κρυφό ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αρχικά και του ΚΙΝΑΛ εν συνεχεία χαρακτήριζαν τον Α. Γεωργιάδη ως τον «καλύτερο υπουργό υγείας», ενώ η υπόθεση Novartis έφερε τον νυν υπουργό Ανάπτυξης πολύ πιο κοντά με στελέχη όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχέση που εξακολουθεί να διατηρείται μέχρι και σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα