ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Η Φωτεινή (Φώφη) Γεννηματά (Αμπελόκηποι Αθηνών, 17 Νοεμβρίου 1964), είναι Ελληνίδα πολιτικός, πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το 2017 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015. Είναι βουλευτής της Β3 Αθηνών από το 2015. Επίσης, ήταν επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (2015-2019) και της Ελιάς - Δημοκρατικής Παράταξης (2014-2019). Επιπλέον, έχει χρηματίσει υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς (2003-2007), υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2009-2010) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών (2011-2012) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας (2013-2015), στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Αντώνη Σαμαρά. Γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας το 1964 και είναι κόρη του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και στη συνέχεια σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ' όπου αποφοίτησε το 1987, ενώ το 1986, προτού αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, διορίστηκε υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα. Σε ηλικία 51 ετών ήταν ήδη πρόωρα συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος.

Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά: Σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Η επικοινωνιακή εικόνα πρωθυπουργού και υπουργών να αλληλοσυγχαίρονται δεν μπορεί να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες και ανεπάρκειές τους, αναφέρει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Γεννηματά: Οι πολίτες να ακούσουν τη φωνή της επιστήμης και της λογικής και να εμβολιαστούν

Γεννηματά: Οι πολίτες να ακούσουν τη φωνή της επιστήμης και της λογικής και να εμβολιαστούν

"Νοιαζόμαστε, εμβολιαζόμαστε" είναι το κεντρικό μήνυμα του Κινήματος Αλλαγής υπέρ του εμβολιασμού. Στην Καλαμάτα η Φώφη Γεννηματά. Συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο.

Η Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά για δηλώσεις Ερντογάν: Η πολιτική κατευνασμού δεν φέρνει αποτελέσματα

"Ελλάδα και Κύπρος να πιέσουν τη διεθνή κοινότητα για άμεσες και αποφασιστικές αντιδράσεις", τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής για τις δηλώσεις Ερντογάν στα Κατεχόμενα.

Η Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά για Φολέγανδρο: Ο φόβος είναι πια μέσα στα σπίτια για τις γυναίκες. Φτάνει

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά σχολιάζει το νέο περιστατικό γυναικοκτονίας στη Φολέγανδρο και ζητά την πλήρη εφαρμογή της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά για Μητσοτάκη - Τσίπρα: Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να απεγκλωβιστεί από τις δύο "σκουριασμένες άγκυρες"

Σε άρθρο της στην εφημερίδα "Το Παρόν", η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά τονίζει πως για την επόμενη μέρα του ΚΙΝΑΛ «η αυτόνομη πορεία και η προοδευτική μας ταυτότητα είναι αδιαπραγμάτευτη».

Γεννηματά: Εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε

Γεννηματά: Εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά τόνισε την ανάγκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων και κατηγόρησε ανοιχτά την κυβέρνηση για "καλλιέργεια" εφησυχασμού και λανθασμένους χειρισμούς.

 Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης

Χρηστίδης: Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για εμβολιασμούς σε υγεία και τουρισμό εδώ και τρεις μήνες

"Το θέμα δεν είναι να ανακοινώνει η κυβέρνηση της ΝΔ νέα μέτρα κάθε εβδομάδα. Αυτό που αφορά κυρίως όλους εμάς είναι ο έλεγχος εφαρμογής των μέτρων αυτών" ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη, 8 Ιουλίου 2021

Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη: Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να κάνει πράξη τη νέα αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος

"Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, με το δικό μας αφήγημα" τόνισε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι η πρόταση του κόμματός της μπορεί να φέρει τη «νέα αλλαγή» για τη χώρα στον «αντίποδα» των ασκούμενων πολιτικών.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη: Δε χρειαζόμαστε άλλες συντηρητικές πολιτικές

"Χρειάζεται αντίδραση, χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου" δήλωσε η κ. Γεννηματά σε συνάντησή της με συνδικαλιστές στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά: Για την αντιμετώπιση της πανδημίας χρειάζεται συνεννόηση όλων των δυνάμεων

"Για την αντιμετώπιση της πανδημίας η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι χρειάζεται συνεννόηση όλων των δυνάμεων" τονίζει η Φώφη Γεννηματά και εκτιμά ότι επιβάλλεται να αυξηθεί άμεσα ο ρυθμός εμβολιασμού.

Η Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά: Δύο χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους

"Δυο χρόνια τώρα, ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί για τους πολλούς, για τους εργαζόμενους, για τους μικρομεσαίους, για τους μη προνομιούχους που αυξάνονται, για τους νέους ανθρώπους", σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά. Φωτο αρχείου.

Φώφη Γεννηματά: Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα για την ποιότητα της Δημοκρατίας στο τόπο μας

"Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν στη χώρα μας και ακόμη περισσότερα εκείνα που πρέπει να εμπεδωθούν στη συνείδηση των πολιτών" δήλωσε η Φώφη Γεννηματά σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά

Φώφη Γεννηματά: "Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τους λίγους"

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε τη συμφωνία 130 χωρών που εφαρμόζουν την πρόταση Μπάιντεν για φορολόγηση πολυεθνικών κολοσσών, ασκώντας κριτική στην... αντίθετη κατεύθυνση της κυβέρνησης.

Η Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά: Στηρίζουμε την προσφυγή των δήμων Δάφνης-Υμηττού και Βύρωνα για τους δημόσιους χώρους

Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τους δημάρχους Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού στηρίζοντας την απόφασή τους να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο για την περιοχή του Θεάτρου Βράχων.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά

Η μαύρη μοίρα του ΚΙΝΑΛ

Θλιβερό απομεινάρι ένδοξης εποχής, το Κίνημα Αλλαγής πάσχει εκ γενετής. Αν δεν επισυμβεί κάποιο θαύμα, το ποσοστό του θα παραμείνει καθηλωμένο και η διάσπαση, μετεκλογικώς, είναι πολύ πιθανή αν όχι βέβαιη.