news 24/7

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Η Φώφη Γεννηματά στη συνεδρίαση ΚΟΕΣ-ΠΑΣΟΚ

Εξεταστική Επιτροπή για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο προτείνει η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ- Ερώτηση Φώφης στον Κυριάκο

Δυο εβδομάδες πριν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ η επικεφαλής της Χαρ. Τρικούπη αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών. Η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής από το 2001 έως σήμερα θα υπογράφεται από το σύνολο των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο θα καλούνται να το συνυπογράψουν και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το μεταναστευτικό αφορά η ερώτηση Γεννηματά στην “ώρα του πρωθυπουργού”

Η Φώφη Γεννηματά

"Διαλλακτική, συνθετική, αλλά και αποφασισμένη" ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά

Εν όψει του Συνεδρίου θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης πάντα όμως χωρίς εκπτώσεις επί του πολιτικού πλαισίου, διαμηνύει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ επισημαίνει ότι οι διαδικασίες του Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ θα εξελιχθούν από τον Μάρτιο του 2022

Φώφη Γεννηματά και Παύλος Χρηστίδης

Το ΚΙΝΑΛ διορθώνει την πρώτη του τοποθέτηση για το “μπάρμπεκιου” της ακροδεξιάς;

Η αρχική δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος που προκάλεσε συζητήσεις εντός και εκτός κόμματος. Ολοκληρωμένη η τοποθέτηση με non paper , με ιδιαίτερα επιθετικό τόνο κατά της κυβέρνησης Χαριλάου Τρικούπη.

Στιγμιότυπο από την συνάντηση Γεννηματά - Στουρνάρα

Γεννηματά σε Στουρνάρα: Εξυγίανση των τραπεζών δεν σημαίνει μαζικοί πλειστηριασμοί

Στη συνάντηση με τον κεντρικό τραπεζίτη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι το ΚΙΝΑΛ καταθέτει άμεσα, τροπολογία για την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Φώφη Γεννηματά - Νίκος Ανδρουλάκης

Ή "συμφωνία κυρίων" για κοινή πορεία έως το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ ή "ξεκαθάρισμα λογαριασμών τώρα"

Εκλογή ηγεσίας από τη βάση στο ΚΙΝΑΛ τέλη του 2020 ή αρχές του ‘21 ζητάει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ έως τότε “να υπάρξει σχέδιο που θα κρατά ενωμένο και ζωντανό το κόμμα”. Ειλημμένη απόφαση να είναι υποψήφιος Πρόεδρος με εκλογή από τη βάση. Στο πλαίσιο της τυχόν συμφωνίας και η εκλογή νέου Πολιτικού Συμβουλίου, με αναλογικό εκλογικό σύστημα, ώστε να εκπροσωπείται και η πλευρά Ανδρουλάκη. Εισηγήσεις, όμως, και για “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” εδώ και τώρα

Συνεδρίαση ΚΟΕΣ-ΠΑΣΟΚ.

Η σφοδρή αντιπαράθεση Κεγκέρογλου- Κωνσταντινόπουλου στην ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ

Συζητήθηκε η απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη από τη συνεδρίαση, με τις ερμηνείες να ποικίλουν, ενώ το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου, με τη Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ να αναβάλλεται για το νέο έτος.

Η Φώφη Γεννηματά στη συνεδρίαση ΚΟΕΣ-ΠΑΣΟΚ

Φ. Γεννηματά: "Το ΠΑΣΟΚ δεν έφυγε ποτέ - Είναι ο κινητήριος μοχλός μας"

"Τις δημοκρατικές διαδικασίες δεν τις σεβόμαστε alacarte", είπε η Φώφη Γεννηματά απαντώντας στην κριτική που της ασκείται. Από την συνεδρίαση της Επιτροπής απουσίαζε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά

Τι έδειξε η συζήτηση στη Χαριλάου Τρικούπη για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Η Φώφη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, η εσωστρέφεια όμως θα συνεχίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήδη προετοιμάζονται και διαμορφώνονται οι ομάδες και οι συσχετισμοί για την τελική σύγκρουση, που πιθανότατα θα γίνει πριν τις εκλογές, με την Γεννηματά, ωστόσο, να διαθέτει την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων. Αρνητική εξέλιξη για την ηγεσία η διαφοροποίηση βουλευτών.

Συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη πέτυχε το στόχο της για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, η αμφισβήτηση όμως υπήρξε μεγάλη

Έως τις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο, χωρίς εκλεγμένους συνέδρους. Σφοδρή αντιπαράθεση με Νίκο Ανδρουλάκη και Παύλο Γερουλάνο. “Θα προχωρήσω μέχρι το 2021, είναι μονόδρομος” τόνισε στην ομιλία της η Γεννηματά, αφού κανεείς δεν σήκωσε το γάντι που έριξε στην πρωτομιλία της, καλώντας όποιον θέλει να συγκεντρώσει υπογραφές και να θέσει θέμα ηγεσίας. Έκπληξη αποτελεί η διαφοροποίηση πολλών βουλευτών, αλλά και οι αιχμές της Εύας Καϊλή. Προς εκλογή νέου Πολιτικού Συμβουλίου στο ΚΙΝΑΛ το νέο έτος.

Φώφη Γεννηματά

Το μήνυμα της Φώφης: Ειλικρινείς σχέσεις, καθαρές θέσεις και λειτουργικές λύσεις

Κρίσιμη συνεδρίαση του “Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου” του ΠΑΣΟΚ σήμερα, καθώς αναμένονται οι θέσεις των βουλευτών. “Δεν θα χρεωθώ μια τέτοια απόφαση” προειδοποιεί ο Νίκος Ανδρουλάκης και αναρωτιέται “ποια είναι η σκοπιμότητά της”. Μόνο με προσφυγή στη βάση δέχεται αλλαγή Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος.

Η Φώφη Γεννηματά.

Γεννηματά για Σαραρέ: Η Ελλάδα προστατεύει όσους διώκονται

Ο άρειος Πάγος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που είπε "Όχι" στην έκδοση της Σαραρέ Καντεμί.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

Φώφη Γεννηματά: Στις αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις απαιτείται εγρήγορση, αποφασιστικότητα, εθνική ομοψυχία και ενότητα

"Η φετινή επέτειος είναι ιδιαίτερα φορτισμένη με τις αυξανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης" τόνισε στο μήνυμά της η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σε εκδήλωση του κόμματος

Γιατί η Φώφη βάζει το δίλημμα "Ή έχω τη στήριξη της βάσης ή φεύγω"

Οι αποφάσεις που θα λάβει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα κρίνει εν πολλοίς και το μέλλον του ΚΙΝΑΛ. Η επικεφαλής του κόμματος έχει ουσιαστικά στόχο την επικύρωση της θητείας της έως το 2021, αλλά και το “τέλος της εσωστρέφειας”.

Επίσκεψη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στο ΚΥΤ Σάμου

Γεννηματά: Η Ευρώπη και η Ελλάδα να πάρουν πίσω τα κλειδιά του προσφυγικού από τον Ερντογάν

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι το προσφυγικό - μεταναστευτικό δεν είναι ελληνικό ζήτημα, αλλά ευρωπαϊκό και κάλεσε όλες τις χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης σε Φώφη: Δεν συνυπογράφω την απόφαση για ένα τέτοιο Συνέδριο, είναι περιφρονητικό για τη βάση

Ένα δύσκολο τηλεφώνημα και μια συνάντηση των δυο που εκκρεμεί για πριν τη συνεδρίαση της Τετάρτης. “Να μιλήσουν” καλεί τους κορυφαίους και τους βουλευτές του κόμματος ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ενώ αναρωτιέται “τι κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις της Φώφης”. Όλο το παρασκήνιο.

Συζήτηση και ψήφιση των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις" στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019.

Γεννηματά: Ενισχύετε τους λίγους και ισχυρούς, σε βάρος των πολλών και αδυνάμων

Για τακτοποιήσεις που φέρνει το πολυνομοσχέδιο μίλησε η Φώφη Γεννηματά. Διαφώνησε πλήρως με τις ρυθμίσεις για την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων και σημείωσε ότι επιχειρείται η απαξίωση των αμοιβών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η Φώφη Γεννηματά.

Γεννηματά: Η Ευρώπη χαϊδεύει τον Ερντογάν και η Ελλάδα την Ευρώπη

«Αν θεωρούσα ωφέλιμη την απλή αναλογική θα την είχα ψηφίσει» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. Τι είπε για το Ασφαλιστικό, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την ταινία "Τζόκερ".

Η Φώφη Γεννηματά σε συνεδρίαση της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ

Οι "εξαφανισμένοι" πρώην βουλευτές και τα νέα πρόσωπα που προωθεί στους τομείς η Φώφη

Τι σηματοδοτούν τα "ανοίγματα" της Προέδρου του κόμματος και σε τι κατευθύνσεις πραγματοποιούνται. Ο Γιώργος Ορφανός υπεύθυνος Πολιτισμού, ο Κώστας Μποτόπουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής, η Πωλίνα Λάμψα -εκτός απροόπτου- Εξωτερικής Πολιτικής.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

Προς το "όχι" το Κίνημα Αλλαγής για τον εκλογικό νόμο

Εν αντιθέσει με την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού, που έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση, αλλάζοντας την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ. Προς συμφωνία (;) για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; “Δεν κάνουμε παζάρια με κανέναν, έχουμε τις θέσεις μας” το μήνυμα που αποστέλλει.

Ο εσωτερικός χώρος του Προεδρικού

Η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας ανοίγει πια οριστικά

Στο περιθώριο των συναντήσεων Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς εθίγη το θέμα. Αν και ο πρωθυπουργός διαμηνύει ότι θα λάβει τις αποφάσεις του τα Χριστούγεννα, φαίνεται διάθεση συμφωνίας με το ΚΙΝΑΛ για το πρόσωπο, κάτι που αλλάζει τα δεδομένα

Φωτό αρχείο: Στιγμιότυπο από δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Ψήφος αποδήμων: Και τώρα ελιγμοί στην αναθεώρηση και δεύτερος γύρος διαλόγου

Στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού της συναίνεσης η κυβέρνηση θεωρεί ότι πέτυχε έχοντας αποσπάσει το “ναι” των κομμάτων πλην ΣΥΡΙΖΑ στο να προσμετράται η ψήφος των αποδήμων στην επικράτεια. Τρία καυτά ζητήματα και πως θα λυθούν με στόχο τους 200 και στο στόχαστρο τον Τσίπρα

Προς συμφωνία - "πακέτο" Μητσοτάκη - Γεννηματά

Προς συμφωνία - "πακέτο" Μητσοτάκη - Γεννηματά για ψήφο αποδήμων και Προεδρία

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ επιβεβαίωσε τη συναίνεση μεταξύ των δύο - και απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ - για ψήφο αποδήμων, εκλογικό νόμο και το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου Δημοκρατίας. Πιθανά ονόματα για επόμενο προτεινόμενο Πρόεδρο.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά

Ο Κυριάκος, η Φώφη και οι αποφάσεις του βουνού και της θάλασσας

Βουνό και θάλασσα. Πού παίρνει τις αποφάσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και που η Φώφη Γεννηματά. Ο διάλογος του πρωθυπουργού με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και το αστείο της κ. Γεννηματά.

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Φώφης Γεννηματά

Διάθεση συναίνεσης Μητσοτάκη- Γεννηματά σε 4 σημεία για την ψήφο αποδήμων και για ΠτΔ

Θετικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη σε τέσσερις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Συμφώνησαν στην πρόθεση να συναινέσουν στο πρόσωπο Προέδρου Δημοκρατίας, αλλά δε μπήκαν σε ονοματολογία. Στο τραπέζι και ελληνοτουρκικά προσφυγικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου

Ψήφος αποδήμων: Ανοιχτός σε προτάσεις ο Μητσοτάκης και επιχείρηση κύκλωσης του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΚΚΕ

Ποια ζητήματα είναι ανοιχτά προς συζήτηση και ποιες “κόκκινες γραμμές” θα θέσει ο πρωθυπουργός στους αρχηγούς για την ψήφο Ελλήνων του εξωτερικού με κύριο στόχο την πίεση στον Τσίπρα και την απομόνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Το Μέγαρο Μαξίμου

Τα εθνικά θέματα θα θέσει στον πρωθυπουργό την Παρασκευή η Φώφη Γεννηματά

Προσφυγικό, ελληνοτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό ανησυχούν την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, που ζητά ενημέρωση και για τα “ανταλλάγματα” με την νέα -ουσιαστικά- συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας.

Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής

Γεννηματά: Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις - Η Βουλή πρέπει να σκάψει βαθιά στη λάσπη

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε σκευωρία την υπόθεση Novartis και μίλησε για παραδικαστικό κύκλωμα που γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα ενός τμήματος της Δεξιάς. "Αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που το υιοθέτησε πλήρως και το καρπώθηκε" είπε.

Μανώλης Χριστοδουλάκης

Χριστοδουλάκης για ψήφο αποδήμων: Το ΚΙΝΑΛ συναινεί με 4 βασικές αρχές

Το Κίνημα Αλλαγής, δια του κ. Χριστοδουλάκη, θέτει τέσσερις αρχές, από τις οποίες το κόμμα δεν θα κάνει πίσω. Τόνισε ότι "υπάρχει η διάθεση συνεννόησης, αρκεί να υπάρχει και αντίστοιχη διάθεση από την κυβέρνηση".

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Παρασκευή τα ραντεβού Μητσοτάκη με τους αρχηγούς για την ψήφο Ελλήνων του εξωτερικού

Οι επικοινωνίες από το γραφείο του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς ολοκληρώθηκαν. Θα συναντήσει διαδοχικά την Παρασκευή στο γραφείο του στη Βουλή Τσίπρα, Γεννηματά, Κουτσούμπα, Βελόπουλο και Βαρουφάκη.

Η Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει πρόσωπο για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο, δεν ανοίγει ακόμα τα χαρτιά της, περιμένοντας και την συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Έντονες συζητήσεις γύρω από τον “ανοιχτό δίαυλο” επικοινωνίας μεταξύ της Φ. Γεννηματά και του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν τις εκλογές, αν και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε συναντηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα. Διαψεύδει η Χαριλάου Τρικούπη ότι υπάρχει σήμερα “ανοιχτός δίαυλος” με το Μαξίμου, σε ηγετικό επίπεδο.