Τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με την αγωγή Κοτζιά κατά Καμμένου

Τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με την αγωγή Κοτζιά κατά Καμμένου
Ο Πάνος Κάμμενος και ο Νίκος Κότζιας Eurokinissi

Μετά τις ευρωεκλογές αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή η άρση ή όχι της ασυλίας του πρώην υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου στην ερώτηση του Π. Καμμένου κατά του πρώην ΥΠΕΞ. Και αγωγή ετοιμάζει ο Ν. Κοτζιάς κατά Καμμένου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση και τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου, μετά από μήνυση του Νίκου Κοτζιά και έλευση της σχετικής δικογραφίας στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» ο πρώην υπουργός Άμυνας δεν προτίθεται να ζητήσει από μόνος του άρση της ασυλίας του όπως θα επιθυμούσε η ηγεσία της κυβέρνησης προκειμένου να αποφύγει μια νέα σφοδρή και ευθεία σύγκρουση με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Σε σχετική επικοινωνία, μάλιστα, που φέρεται να είχε προ διαστήματος ο Π. Καμμένος με τον Πρόεδρο της Βουλής φέρεται να ζήτησε την άρση της ασυλίας και του …Νίκου Κοτζιά, για να λάβει την απάντηση πως δεν υπάρχει κανένα αίτημα για κάτι τέτοιο.

Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να «αδειάσει» τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και στέλεχος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ως επικεφαλής του «Πράττω», καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στα άκρα τις σχέσεις του Ν. Κοτζιά με το Μέγαρο Μαξίμου. Οι κατηγορίες, άλλωστε, κατά του πρώην ΥΠΕΞ από τον Π. Καμμένο αποτελούν ουσιαστικά κατηγορίες κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού της, όπως κατηγορίες κατά του Γ. Κατρούγκαλου αποτελούν και οι δηλώσεις Καμμένου ότι στο υπουργείο Εξωτερικών δεν υπάρχουν οι συμβάσεις από τον διαγωνισμό για τις βίζες κοκ.

Έχει μάλιστα ενδιαφέρον η απάντηση που θα δώσει ο υπουργός Εξωτερικών δια της κοινοβουλευτικής οδού στην ερώτηση του Προέδρου των ΑΝΕΛ με αντικείμενο τον Ν. Κοτζιά. Απάντηση που θεωρείται βέβαιον ότι θα καλύπτει απολύτως τον πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Προέδρου των ΑΝΕΛ από την μήνυση του πρώην υπουργού Εξωτερικών προγραμματίζεται να γίνει στη Βουλή μετά τις ευρωεκλογές.

Ο Ν. Κοτζιάς, πάντως, μετά τη μήνυση αναμένεται να καταθέσει στο άμεσο μέλλον και αγωγή κατά του Π. Καμμένου, γεγονός που θα συνεχίσει δικαστικά την υπόθεση, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που η Βουλή ψήφιζε και πάλι κατά της άρσης της ασυλίας του Προέδρου των ΑΝΕΛ.

Υ. Γ.: ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει και το τι θα πράξει στην ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Π. Καμμένου, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα