Τη Μεγάλη Τετάρτη προκηρύσσονται οι ευρωεκλογές

Τη Μεγάλη Τετάρτη προκηρύσσονται οι ευρωεκλογές
Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

Γενναίες αυξήσεις στους δικαστικούς αναμένεται να εξαγγείλει ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος μεταξύ σοβαρού και αστείου φέρεται να έχει πει στον πρωθυπουργό «αν γίνουν πενταπλές εκλογές, εγώ θα παραιτηθώ. Δεν βγαίνει»

Την Μεγάλη Τετάρτη, δυο ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία, αναμένεται να προκηρύξει τις ευρωεκλογές ο αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Αλ. Χαρίτσης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, ιδιαίτερα μετά την απόφαση να χωριστούν στα δυο για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές αντιστοίχως τα εκλογικά τμήματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, όπως θα εξαγγείλει σε έκτακτη συνέντευξη τύπου τις αμέσως επόμενες ημέρες, μεταξύ άλλων προτίθεται να αυξήσει και τις αποδοχές των δικαστικών αντιπροσώπων, καθώς παρατηρείται έλλειψη μετά και τον διπλασιασμό των εκλογικών τμημάτων, ενώ είναι άγνωστο πώς θα συμπληρωθούν οι εφορευτικές επιτροπές, ιδίως καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όλο και μικρότερη προσέλευση των προσώπων.

Είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα και τόσο έντονη η δουλειά στο υπουργείο Εσωτερικών, που, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο Αλ. Χαρίτσης φέρεται να είχε πει στον πρωθυπουργό «αν γίνουν πενταπλές εκλογές, εγώ θα παραιτηθώ. Δεν βγαίνει».

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» ο Αλ. Χαρίτσης είχε εκφράσει στο παρελθόν την προθυμία στην ηγεσία του κόμματος να είναι στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι όμως δεν υπάρχει προθυμία υπουργών να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές ο πρωθυπουργός επιθυμεί να κρατήσει τον Αλ. Χαρίτση στην κυβέρνηση και στην Αθήνα, καθώς φέρεται να τον θεωρεί μία μεγάλη επένδυση για το κυβερνών κόμμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα