Την ταμπέλα των παλιών μπακάληδων “βερεσέ αύριο” τείνει να θυμίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ταμπέλα των παλιών μπακάληδων “βερεσέ αύριο” τείνει να θυμίσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Facebook / Dimitrios Koletsis

Ακόμα να συγκροτηθεί η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης και να διευρυνθεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτηματικά σε έναν κόσμο που είχε μεγάλη όρεξη για συμμετοχή μετά τις εκλογές. Μεγαλύτερη αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα μετά τις καθυστερήσεις.

Για την επόμενη εβδομάδα δείχνει να μετατίθεται η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ και η διεύρυνση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και από στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Και αυτό καθώς δεν βρίσκει χρόνο να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εγκρίνει τη σύνθεση της ΚΟΕΑ -επισήμως τουλάχιστον, γιατί στο παρασκήνιο ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να “βλέπει” στελέχη που ανήκουν ευρύτερα στον προοδευτικό χώρο, προκειμένου κάποιοι να ενταχθούν στο νέο κόμμα που θα συγκροτηθεί μετά το Συνέδριο.

Η Κουμουνδούρου, με τις συνεχείς καθυστερήσεις στο -όχι εύκολο, είναι αλήθεια- θέμα της διεύρυνσης ή τον μετασχηματισμό του κόμματος (θέμα που θα κριθεί στο Συνέδριο, αλλά και μετά από αυτό, στη δυναμική που θα δημιουργηθεί ή όχι στην πορεία προς τις εκλογές), θυμίζει τα παλιά μπακάλικα που είχαν απέξω μια πινακίδα που έγραφε “βερεσέ αύριο”. Και κάθε μέρα που κάποιος πήγαινε, η πινακίδα υπήρξε ίδια: “Βερεσέ αύριο”!

Η αλήθεια, μάλιστα, είναι πως και πολλοί ενδιαφερόμενοι έχουν αρχίσει αν όχι να “ξενερώνουν”, τουλάχιστον να προβληματίζονται για τους πραγματικούς στόχους και τους ρυθμούς του εγχειρήματος. Όλοι είναι πεπεισμένοι πως ο Αλέξης Τσίπρας και το μεγαλύτερο μέρος της ηγετικής ομάδας έχουν ειλικρινείς προθέσεις είτε για τη διεύρυνση, είτε για το μετασχηματισμό του κόμματος, αναγνωρίζουν την ανάγκη να υπάρξουν διεργασίες σύνθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, όλοι προβληματίζονται για τον κίνδυνο να απολεσθεί το μομέντουμ και η δυναμική του εγχειρήματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία και ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του, δείχνει πολλές φορές σαν να είναι μόνος – παρότι εκδηλώσεις γίνονται πολλές- με τον Παν. Σκουρλέτη να ακολουθεί ως προς τις περιοδείες, αν και άσπονδοι φίλοι του στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου του χρεώνουν μέρος της ευθύνης για τις καθυστερήσεις.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, έχοντας επίγνωση των προβλημάτων, αναμένεται το επόμενο διάστημα να κινηθεί πιο αποφασιστικά, ώστε το εγχείρημα του “νέου κόμματος” να αποκτήσει και πάλι τη δυναμική του…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα