Το 30% των συνέδρων δεν ψήφισε για την Πολιτική Επιτροπή

Το 30% των συνέδρων δεν ψήφισε για την Πολιτική Επιτροπή
Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Από τους 2797 εγγεγραμμένους συνέδρους στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας δεν ψήφισαν οι 932!

Πέρασε απαρατήρητο, αλλά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και, σίγουρα, η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από το γεγονός.

Από τους 2797 συνέδρους στο πρόσφατο Συνέδριο της ΝΔ τα έγκυρα ψηφοδέλτια για την εκλογή της Πολιτικής Επιτροπής, του ανώτατου δηλαδή οργάνου του κόμματος, ήταν μόνο 1834, τα λευκά 2 και τα άκυρα 19. Δηλαδή δεν ψήφισαν για την εκλογή Πολιτικής Επιτροπής 932 σύνεδροι!

Το ερώτημα είναι γιατί. Προφανώς και δεν αναδείχθηκαν σύνεδροι για να μην ασκήσουν ένα από τα βασικά καθήκοντα που έχουν, να ψηφίσουν για την ανάδειξη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Κάποιοι που γνωρίζουν επιμένουν ότι οι μη ψηφίσαντες μάλλον ανήκουν στη «σαμαρική» πτέρυγα του κόμματος, που δυσφορεί με τα τελευταία «ανοίγματα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτό προς τον Πρόεδρο του Συνεδρίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Δεν είναι τυχαίο ότι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δόθηκαν στη δημοσιότητα χωρίς να ενημερωθούν προηγουμένως ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, αλλά-σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες-και ο Γραμματέας του κόμματος, όπως συνηθίζεται σε κάθε Συνέδριο. Δεν γνωρίζουμε αν είναι έτσι. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι δυνατόν σε ένα Συνέδριο το 30% των μελών του να μην ψηφίζει για την εκλογή κομματικής ηγεσίας. Και αυτό είναι ένα θέμα που ασφαλώς πρέπει να εξετάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα