Το ενδεχόμενο να κληθεί ο Πολάκης για εξηγήσεις στην ΠΓ εξετάζει η Κουμουνδούρου

Το ενδεχόμενο να κληθεί ο Πολάκης για εξηγήσεις στην ΠΓ εξετάζει η Κουμουνδούρου
Ο Παύλος Πολάκης στην είσοδο της Βουλής Eurokinissi

Το θέμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, συζητήθηκε στον “πρωινό καφέ” της Δευτέρας, ενώ οι εσωκομματικές αντιδράσεις εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα έντονες.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τον Κώστα Σημίτη, που μετέτρεψε το πρόβλημα από σφοδρή αντιπαράθεση “καραμανλικών” και “σημιτικών” και σε εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου.

Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος, γίνονται αποδέκτες του ερωτήματος “τι θα γίνει επιτέλους με τον ¨αψύ¨ Κρητικό”, ενώ το θέμα εμπλέκεται και στο “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και των συσχετισμών στη νέα ηγετική ομάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, το “πρόβλημα Πολάκη”- για τον οποίο όλοι αναγνωρίζουν πως υπήρξε ένας πολύ καλός υπουργός στην υγεία, ενώ έδωσε με συνέπεια και με προσωπικό κόστος τη μάχη κατά της διαφθοράς- συζητήθηκε στον “πρωινό καφέ” της Δευτέρας. Η ηγεσία του κόμματος, σύμφωνα με τις ίδιες- διασταυρωμένες πληροφορίες- προσανατολίζεται να καλέσει τον “αψύ” Σφακιανό σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ή σε κάποιο άλλο ολιγομελές όργανο, προκειμένου να συζητηθεί η συμπεριφορά του, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στην εικόνα του κόμματος, όσο και του ιδίου του προέδρου του. Παράλληλα, ενώ θεωρείται οπαδός των ανοιγμάτων του κόμματος προς τους “πασοκογενείς” εν τούτοις αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που δημιουργεί προβλήματα στην διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπεριφορά του, γεγονός που σε πολλούς δημιουργεί το (αναπάντητο ακόμα) ερώτημα “τι πραγματικά επιδιώκει με τις τοποθετήσεις του αυτές”, αλλά και “πόσο ισχυρός αισθάνεται ώστε να μην τον ενδιαφέρουν οι αντιδράσεις του κόμματος”. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, κομματικά στελέχη του “πρωινού καφέ” επιμένουν πως ίσως περισσότερα προβλήματα δημιουργήσει από όσα επιδιώκεται να λύσει τυχόν πρόσκληση του Π. Πολάκη σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ή άλλου, ολιγομελούς , οργάνου και ότι το ζητούμενο είναι να παρέμβει προσωπικά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και να πάψουν να ισχύουν “δυο μέτρα και δυο σταθμά” για τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Επιπλέον, τρίτα πρόσωπα παρατηρούν, πως όσο οι κανόνες λειτουργίας του κόμματος παραβιάζοντας χωρίς αντιδράσεις, τόσο τα φαινόμενα αυτά θα πολλαπλασιάζονται, ιδιαίτερα ενόψει του Συνεδρίου του, ενώ είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την επιχείρηση μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, ο Π. Πολάκης, παρότι κανείς δεν του καταλογίζει τέτοια πρόθεση, έχει τη μοναδική ικανότητα, να μετατρέπει ένα πρόβλημα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ σε πρόβλημα του …δικού του κόμματος! Κάποια δε κομματικά στελέχη, από την λεγόμενη “εσωκομματική αντιπολίτευση” της Κουμουνδούρου, αφήνουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους να εννοηθεί ότι “η ηγεσία δεν βάζει χέρι στον Πολάκη γιατί λειτουργεί ως ¨αρχικομματάρχης¨, μαζί με τον Σπίρτζη και άλλους”! Αξίζει δε να σημειωθεί πως η ηγεσία της Κουμουνδούρου, μάλλον είναι πιο κοντά στην πολιτική του “Ελσίνκι” του Κώστα Σημίτη, παρά στην πολιτική που ακολούθησε στα ελληνοτουρκικά ο διάδοχός του στην κυβέρνηση.

Ερώτημα, βεβαίως, αποτελεί και ο τρόπος αντίδρασης του Παύλου Πολάκη σε περίπτωση που κληθεί σε κάποιο όργανο, αλλά και τι θα συμβεί σε τυχόν νέες παρόμοιες αναρτήσεις του. Το όλο θέμα, μάλιστα, κατά πολλούς, οδηγεί στο συμπέρασμα πως όσο αφήνεις υπαρκτά θέματα να κακοφορμίζουν, τόσο πιο δύσκολα γίνονται μετά, στην επίλυσή τους…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα