Το ευρωψηφοδέλτιο και το… Επικρατείας!

Το ευρωψηφοδέλτιο και το… Επικρατείας!
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης Eurokinissi

Γιατί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέλεξε τελικά τις Βρυξέλλες και γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει στην ανάδειξη της δικής του γενιάς και των δικών του στελεχών. «Δεν έχω ρόλο για εσένα μετά τις εκλογές» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ στον προκάτοχό του.

Την αλλαγή γενιάς στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιβάλλει τη δική του ηγετική ομάδα σε ένα κόμμα που κατά το παρελθόν έχει πολλές φορές χαρακτηριστεί ως «καραμανλικό» ανεξαρτήτως του προσώπου που βρίσκεται στην ηγεσία του, σηματοδοτεί η μετακίνηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης ήταν προχθές στο γραφείο του στη Βουλή όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα προκειμένου «να τα πει» με τον Πρόεδρο της ΝΔ. Ήταν μια συζήτηση που εκκρεμούσε από καιρό. «Δεν έχω ρόλο για εσένα μετά τις εκλογές. Μήπως πρέπει να σκεφθείς το ευρωψηφοδέλτιο;» είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος. Το ίδιο επανέλαβε και στην προχθεσινή τους συνάντηση, καθιστώντας σαφές πως ο πρώην Πρόεδρος δεν υπολογιζόταν για μέλος της κυβέρνησης ή για κάποιο πολιτειακό ή άλλο αξίωμα.

«Να σε διευκολύνω Πρόεδρε» ήταν η απάντηση του Ευ. Μεϊμαράκη, που έκανε δεκτή την πρόταση για το ευρωψηφοδέλτιο.

“Στο Επικρατείας και βλέπουμε” αν γίνουν νωρίτερα οι εθνικές

Μεταξύ των δυο ανδρών, πάντως, έπεσε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές νωρίτερα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019.

«Σε μια τέτοια περίπτωση θα είσαι στο Επικρατείας και βλέπουμε» δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας». Το γεγονός ότι δεν διέρρευσε η πρόταση αυτή εμφανίζει ασφαλώς ενδιαφέρον, αν και η ζωή κρίνει τα πάντα, ενώ και οι δυο άνδρες εκτιμούν πως οι πιθανότητες να στηθούν εθνικές κάλπες πριν τις ευρωεκλογές είναι απειροελάχιστες.

Μήνυμα

Η μετακίνηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στο ευρωψηφοδέλτιο, πάντως, καταδεικνύει την αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανανεώσει το στελεχιακό δυναμικό και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπως δείχνει και το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ. Η πλειοψηφία πρώην βουλευτών, άλλωστε, δεν θα είναι υποψήφιοι, ενώ και στην κυβέρνηση –εάν κερδίσει τις εκλογές- θα χρησιμοποιηθούν και πολλά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που θα έχουν αναφορά απευθείας στην ηγεσία του κόμματος. Ο Κυρ. Μητσοτάκης, άλλωστε, επιδιώκει –με πλήρη σεβασμό στα πρόσωπά τους- «να καταλάβουν» οι «γαλάζιοι» πρώην πρωθυπουργοί πως η ΝΔ έχει ηγεσία που δεν διαπραγματεύεται την εξουσία της και τις εντολές που έχει λάβει από τη βάση και τα Συνέδρια του κόμματος…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα