Το Ινστιτούτο ΕΝΑ του Γ. Δραγασάκη υπέρ των ευρύτερων προοδευτικών συγκλίσεων

Το Ινστιτούτο ΕΝΑ του Γ. Δραγασάκη υπέρ των ευρύτερων προοδευτικών συγκλίσεων
Γιάννης Δραγασάκης Eurokinissi

Εκδήλωση την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, «Για μια προοδευτική εξωτερική πολιτική», με ομιλητές τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και επικεφαλής του «ΠΡΑΤΤΩ» Νίκο Κοτζιά, καθώς και την καθηγήτρια Μαριλένα Κοππά.

Μετά την εκδήλωση του «ΠΡΑΤΤΩ» στις 11 Νοεμβρίου, με ομιλητές τον Νίκο Κοτζιά, τον Νίκο Βούτση και τον Παύλο Γερουλάνο, το Ινστιτούτο ΕΝΑ του Γιάννη Δραγασάκη οργανώνει την άλλη Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου εκδήλωση «Για μια προοδευτική εξωτερική πολιτική» και με στόχο τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων.

«Με την επικείμενη εκδήλωση, που φέρνει στο ίδιο τραπέζι πρόσωπα με τις δικές τους διακριτές διαδρομές, θα δοθεί μια ακόμη ευκαιρία να αναδειχθούν οι δυνατότητες ευρύτερων προοδευτικών συγκλίσεων. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών υπήρξε έναυσμα για την κινητικότητα που παρατηρείται έκτοτε στο χώρο» αναφέρεται στην ανακοίνωση για την εκδήλωση, δείχνοντας τις υπόγειες διεργασίες που υπάρχουν στο χώρο πέραν της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ινστιτούτου ΕΝΑ έχει ως εξής:

Εκδήλωση με θέμα «Για μια προοδευτική εξωτερική πολιτική» θα διοργανώσει στις 23 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών, το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ.

Σε μια κρίσιμη ευρωπαϊκή και διεθνή συγκυρία, με έντονη ρευστότητα και ανοιχτές εστίες έντασης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, το ΕΝΑ καλεί τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών, καθηγητή Νίκο Κοτζιά, τον πρώην Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη και την καθηγήτρια Μαριλένα Κοππά να συζητήσουν για το τι σημαίνει στις μέρες μας, πως σχεδιάζεται και πως εφαρμόζεται μια προοδευτική εξωτερική πολιτική.Το πάνελ θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος.

Το ENA έχει συστηματική ενασχόληση με τα ζητήματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος, εκδίδοντας με επιτυχία και ένα σχετικό Δελτίο με αναλύσεις & έγκυρες απόψεις.

Η εκδήλωση όμως, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θα έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό, καθώς θα είναι η πρώτη κεντρική του ΕΝΑ μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ήδη, το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών, που φιλοδοξεί να αποτελεί σημείο αναφοράς στην παραγωγή και διακίνηση προοδευτικών πολιτικών, με το Δελτίο Πολιτικής Συγκυρίας που δημοσίευσε μέσα στο Σεπτέμβριο, έλαβε δυναμικά μέρος στην ευρύτερη συζήτηση για τη διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την επικείμενη εκδήλωση, που φέρνει στο ίδιο τραπέζι πρόσωπα με τις δικές τους διακριτές διαδρομές, θα δοθεί μια ακόμη ευκαιρία να αναδειχθούν οι δυνατότητες ευρύτερων προοδευτικών συγκλίσεων. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών υπήρξε έναυσμα για την κινητικότητα που παρατηρείται έκτοτε στο χώρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα