Τρεις αρχηγοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα

Τρεις αρχηγοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα
Βουλή γενική εικόνα Eurokinissi

Αμεσότερος ο κίνδυνος για τον Πάνο Καμμένο, ανοιχτό το ενδεχόμενο για τον Βασίλη Λεβέντη, αλλά και για τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ραγδαίες αναμένονται σε όλα τα επίπεδα οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα, με τρία κόμματα ωστόσο να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, παρότι έχουν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό!

Αμεσότερος και μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο. Η ΚΟ των ΑΝΕΛ διαθέτει σήμερα 7 μέλη και με την Συμφωνία των Πρεσπών και εφόσον θέσει κομματική πειθαρχία, κινδυνεύει να χάσει δυο βουλευτές, καθώς ο Θ. Παπαχριστόπουλος έχει δηλώσει πως θα υπερψηφίσει, ενώ ανοιχτό αφήνει το τι  θα πράξει τουλάχιστον και η Έλενα Κουντουρά. Το πρόβλημα καθίσταται μεγαλύτερο, καθώς εάν τελικά η ηγεσία των ΑΝΕΛ αποφασίσει να υπερψηφίσει πρόταση μομφής της ΝΔ θα χάσει και τον Κώστα Ζουράρι.

Η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων, ουσιαστικά, δεν υφίσταται. Σήμερα διαθέτει 5 βουλευτές, ένας εκ των οποίων, ο Γ. Σαρίδης, υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, ο οποίος αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, όταν η Ένωση Κεντρώων τον καταψήφιζε. Ο Β. Λεβέντης δεν προχώρησε στη διαγραφή του, αφού μετά δεν θα έχει τον απαιτούμενο αριθμό των 5 βουλευτών για να διαθέτει ΚΟ.

Με κινούμενη άμμο μοιάζει και η ΚΟ του Ποταμιού, η οποία σήμερα διαθέτει 6 βουλευτές, με δυο εξ αυτών να έχουν διαπραγματευτεί με τη ΝΔ. σε περίπτωση μη αυτόνομης καθόδου, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον Στ. Θεοδωράκη, που μέχρι σήμερα όμως έχει κατορθώσει και κρατά την Κοινοβουλευτική του Ομάδα ενωμένη.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν πως η Συμφωνία των Πρεσπών όχι απλώς θα συνεχίσει την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, αλλά θα «καταπιεί» και μια τουλάχιστον από τις παραπάνω Κοινοβουλευτικές Ομάδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα