Την Τρίτη θα ορκιστεί το νέο Υπουργικό Συμβούλιο εφόσον ο Κυριάκος λάβει αυτοδυναμία

Την Τρίτη θα ορκιστεί το νέο Υπουργικό Συμβούλιο εφόσον ο Κυριάκος λάβει αυτοδυναμία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Άμεσα θα τρέξουν οι εξελίξεις στο ζήτημα της συγκρότησης της νέας κυβέρνησης εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης λάβει αυτοδυναμία το βράδυ της Κυριακής.

Έτοιμο έχει τον “οδικό χάρτη” της κυβέρνησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον βεβαίως λάβει-όπως πιστεύει- αυτοδυναμία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το βράδυ της Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον πάντα λάβει αυτοδυναμία, θα λάβει μετά από τηλεφωνική επικοινωνία εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ορκωμοσία του προγραμματίζεται για το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης-παραλαβής, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας- εν αντιθέσει με τη στάση του Αντώνη Σαμαρά όταν ανέλαβε ο διάδοχός του- θα ακολουθήσει πλήρως το θεσμικό μέρος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχεδόν έτοιμο το Υπουργικό Συμβούλιο που θα συγκροτήσει- κάποια πράγματα θα εξαρτηθούν και από το ποσοστό και το εύρος των εδρών που θα λάβει- και στόχος του είναι να αυτό να ορκιστεί το μεσημέρι ή, το πιθανότερο, το απόγευμα της Τρίτης, εφόσον βέβαια δεν υπάρχουν εμπλοκές στις προτάσεις που θα πραγματοποιήσει. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης- παραλαβής στα υπουργεία.

Η Βουλή θα συγκροτηθεί σε σώμα ξεκινώντας τις εργασίες της στις 17 Ιουλίου, εκλέγοντας τον Πρόεδρό της και τους αντιπροέδρους της, ενώ αμέσως μετά, την επομένη, θα ξεκινήσει η ανάγνωση και η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με τη σχετική ψηφοφορία να προγραμματίζεται για τις 21 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή θα λειτουργήσει χωρίς θερινά τμήματα, εν Ολομέλεια ,ενώ θα διακόψει τις εργασίες της για το διάστημα 10-17 Αυγούστου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα