Ξεκινούν σήμερα στην Άγκυρα οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Ξεκινούν σήμερα στην Άγκυρα οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος Eurokinissi

Παρά το βαρύ κλίμα που επικρατεί μεταξύ των δυο χωρών με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ, η Αθήνα επιδιώκει τις συγκεκριμένες συζητήσεις ώστε, κυρίως, να κρατηθούν δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία. Οι συνομιλίες ολοκληρώνονται το Σάββατο, μια ημέρα πριν τις επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Ξεκινούν σήμερα στην Άγκυρα οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Παρά το βαρύ κλίμα που επικρατεί μεταξύ των δυο χωρών με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ, η Αθήνα επιδιώκει τις συγκεκριμένες συζητήσεις ώστε, κυρίως, να κρατηθούν δίαυλοι επικοινωνίας με την Άγκυρα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων – και το πιο εφικτό- είναι,άλλωστε, να εφαρμοστούν τα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Παπούλια και Γιλμάζ. Μια συμφωνία που θα έπρεπε να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το περασμένο Σάββατο 15 Ιουνίου. Τυπικά, μάλιστα, έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της, πλην όμως στην πράξη δεν τηρείται-και αυτό πρωτίστως θα συζητηθεί στην Άγκυρα. Οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ, εφόσον δεν συμβεί κάτι απρόοπτο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αυτές τις ημέρες, θα ολοκληρωθούν το προσεχές Σάββατο, 22 Ιουνίου, μια ημέρα δηλαδή πριν από τις τόσο κρίσιμες για τον Ταγίπ Ερντογάν επαναληπτικές εκλογές για τον Δήμο Κωνσταντινούπολης.

ΥΓ: Η Αθήνα πρόσεξε πως στο ντιμπέιτ μεταξύ των δυο υποψηφίων για τον Δήμο Κωνσταντινούπολης δεν υπήρχε καμία αναφορά στην Ελλάδα κσι στο Αιγαίο. Γεγονός παρήγορο να μην αναμειγνύονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις σε μια τόσο κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση για το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα