Υπέρ της σύγκλισης σοσιαλιστών, πατριωτικής αριστεράς και ριζοσπαστικής αριστεράς

Υπέρ της σύγκλισης σοσιαλιστών, πατριωτικής αριστεράς και ριζοσπαστικής αριστεράς
O Νίκος Κοτζιάς Eurokinissi

Τη ...γέφυρα για τη συμπόρευση των δυνάμεων της Δημοκρατικής Παράταξης, επιδιώκει να παίξει με την Κίνησή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών

“Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει όμως να καταλάβουν ότι πρέπει να προχωρήσουνν και σε συμμαχίες” συνηθίζει να λέει σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Νίκος Κοτζιάς.

Με τη σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας της Κίνησης “Πράττω” στην οποία ηγείται, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών όχι απλώς απάντησε σε κάποιες διαρροές ότι έχει προχωρήσει στη διάλυση του “Πράττω”, αλλά έθεσε και τον βασικό στόχο της Κίνησής του για το επόμενο διάστημα: “Τη διαμόρφωση των αναγκαίων προτάσεων για τη συμπόρευση των δυνάμεων της Δημοκρατικής Παράταξης”.

“Είναι αδήριτη ανάγκη να διαμορφωθεί το μεγάλο-προοδευτικό ρεύμα συνάντησης σοσιαλιστών, πατριωτικής αριστεράς και ριζοσπαστικής αριστεράς” τονίζει ο Ν. Κοτζιάς, προσθέτοντας πως το “Πράττω” “θα εντείνει τις προσπάθειές του για τη δημιουργία μιας ισότιμης σχέσης ανάμεσα σε όλες τις δυνάμεις, με αρχές, αξίες, πρόγραμμα, όραμα”. Ο επικεφαλής του “Πράττω”, δηλαδή, φέρεται να προκρίνει διάλογο και με την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, παρότι ο ίδιος έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα πολύ καλές σχέσεις με στελέχη του χώρου, όπως πχ με τον πρώην υπουργό και υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων Παύλο Γερουλάνο. Στις 11 Νοεμβρίου, άλλωστε, στην πρώτη από μια σειρά συζητήσεων που διοργανώνει το “Πράττω”, θα συμμετάσχουν, εκτός του Νίκου Κοτζιά, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ειδικά η συμμετοχή του Ν. Βούτση έχει ιδιαίτερη πολιτική συμμαχία, καθώς οι σχέσεις “Πράττω”-ΣΥΡΙΖΑ έχουν ψυχρανθεί μετά, τη “μη στήριξη” της Κουμουνδούρου στις επιθέσεις- πολλές εκ των οποίων “κάτω από τη ζώνη”- του Προέδρου των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργού Άμυνας εναντίον του Ν. Κοτζιά. Δεν είναι δε τυχαίο που στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του “Πράττω”, στελέχη του αντιπαρέβαλαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Δημ. Παπαγγελόπουλο με τη “στήριξη” στον πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Ο Ν. Κοτζιάς, πάντως, αναμένεται να τοποθετηθεί -κριτικά- για όλα, με συνέντευξη που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παραχωρεί στα “Νέα του Σαββατοκύριακου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα