Στη φάκα κύκλωμα για απάτες με ασφαλιστήρια: Είχαν συστήσει μαϊμού εταιρεία – Δώδεκα συλλήψεις

Στη φάκα κύκλωμα για απάτες με ασφαλιστήρια: Είχαν συστήσει μαϊμού εταιρεία – Δώδεκα συλλήψεις

Σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση με στόχο τη σύλληψη ομάδας που διέπραττε απάτες με ασφαλιστήρια συμβόλαιο αυτοκινήτων

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη συνδρομή εισαγγελικών λειτουργών, με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών εγκληματικής ομάδας, που σύμφωνα με την αστυνομία διέπραττε απάτες με ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δώδεκα μέλη της ομάδας.

Τα μέλη της, είχαν συστήσει «μαϊμού» ασφαλιστική εταιρεία, η οποία –υποτίθεται- ήταν υποκατάστημα βουλγαρικής ασφαλιστικής εταιρείας.

Σε συνεργασία με ασφαλιστικά γραφεία, πράκτορες και διαμεσολαβητές, αναλάμβαναν την έκδοση πλαστών ασφαλιστηρίων αστικής ευθύνης οχημάτων.

Οι συλλήψεις αναμένεται να αυξηθούν και να φτάσουν τις 18 με 20, ενώ η «εταιρεία» τους είχε περίπου 12.000 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Η δράση της εκτός από την Αττική είχε επεκταθεί στην Κρήτη αλλά και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται η Ασφάλεια εδώ και έξι μήνες άρχισε να παρακολουθεί τις παράνομες δραστηριότητες των μελών της σπείρας που ασφάλιζαν αυτοκίνητα ανυποψίαστων ιδιοκτητών τα οποία όμως δεν είχαν καμία απολύτως ασφάλεια.

Σημειώνεται πως υπήρχαν καταγγελίες από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που είχαν δηλώσει ότι μετά από ατύχημα καμία ανταπόκριση δεν υπήρχε από τις εταιρίες.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, από τη στιγμή που έχει στα χέρια της τα ονόματα των ιδιοκτητών, τους ενημερώνουν σταδιακά πως τα αυτοκίνητά τους ουσιαστικά είναι ανασφάλιστα και πως πρέπει να προστρέξουν να τα’ ασφαλίσουν ξανά αφού έπεσαν θύματα απάτης.

Την όλη εποπτεία της επιχείρησης έχει εισαγγελέας και σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες ίσως ανακοινωθούν τα ονόματα των δυο εταιριών που εξαπάτησαν τουλάχιστον 12.000 πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα