Στο "σφυρί" η θαλαμηγός "Χριστίνα" του Ωνάση

Στο "σφυρί" η θαλαμηγός "Χριστίνα" του Ωνάση

Για 25 εκατομμύρια ευρώ πωλείται το υπερπολυτελές γιοτ "Χριστίνα" που ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση

Έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ έχει τεθεί προς πώληση μέσω του πρακτορείου Edmiston , ειδικού στα θέματα των θαλαμηγών, το υπερπολυτελές γιοτ "Χριστίνα" του Αριστοτέλη Ωνάση.

Η θαλαμηγός περιγράφεται ως θρύλος, με το πρακτορείο να επισημαίνει πως ο Αριστοτέλης Ωνάσης δαπάνησε 4 εκατομμύρια δολάρια το 1954, ποσό που ισοδυναμεί με 27 εκατομμύρια δολάρια το 1999 για το "Χριστίνα Ο".

Το υπερπολυτελές σκάφος φιλοξένησε προσωπικότητες όπως ο Τζον Φ. Κένεντι, η Τζάκι Κένεντι, η Μαρία Κάλλας, ο Ουίστον Τσώρτσιλ, ο Φρανκ Σινάτρα, η Μέριλιν Μονρόε, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον και ο Τζον Γουέιν, ενώ το 1956 το πριγκιπικό ζεύγος Ρενιέ του Μονακό έκανε τη δεξίωση του γάμου του.

Όταν ο Ωνάσης πέθανε το 1975, άφησε το γιοτ στην κόρη του Χριστίνα. Εκείνη το δώρισε στο ελληνικό κράτος για να χρησιμοποιηθεί ως προεδρική θαλαμηγός. Μετονομάστηκε σε "Αργώ", όμως γρήγορα εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στη φθορά.

Το 1998 το αγόρασε ο Έλληνας εφοπλιστής Τζον Πωλ Παπανικολάου, φίλος της οικογένειας Ωνάση και επανέφερε το αρχικό όνομα -για την ακρίβεια προσέθεσε κι ένα όμικρον "Χριστίνα Ο"- και ανακαίνισε το σκάφος από το 1999 μέχρι και το 2001, διαθέτοντας πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια.

Από το 2005 μέχρι σήμερα η "Χριστίνα Ο" είναι διαθέσιμη για ναύλωση με τιμή γύρω στις 450.000 ευρώ την εβδομάδα. Οι κληρονόμοι, μετά τον θάνατο του Τζον Πωλ Παπανικολάου το 2010 στην Αθήνα, βγάζουν το σκάφος σε πλειστηριασμό.

SHARE:

24Media Network