Ξανά ανοιχτή η Λαυρίου

Ξανά ανοιχτή η Λαυρίου
ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) Phasma

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η ομιλία του Μανώλη Γλέζου στην Κερατέα. Μίλησε για ισχυρή θέληση του λαού να συνεχίσει τον αγώνα του και τάχθηκε με το μέρος τους. Σε Ευρωπαίο Επίτροπο οι κάτοικοι της Κερατέας. Πρότειναν τρόπους εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, μέχρι και αεριοποίηση (Vid)

Για τρίτη φορά μέσα σε δέκα μέρες, αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν να ανοίξουν τη Λεωφόρο Λαυρίου μέχρι τον κόμβο της Κερατέας προς την Κακιά Θάλασσα, στα σημεία όπου κάτοικοι της Κερατέας έχουν πετάξει μπάζα και άλλα αντικείμενα, προκειμένου να εμποδίσουν τις αλλαγές βάρδιας των αστυνομικών που φρουρούν το Οβριόκαστρο.

Ωστόσο, οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλείσουν εκ νέου τη λεωφόρο.

Στην Κερατεά ο Μανώλης Γλέζος

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η παρέμβαση του αγωνιστή και συμβόλου της Εθνικής αντίστασης  Μανώλη Γλέζου, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στα μπλόκα της Κερατέας, παρουσία χιλιάδων πολιτών.

Ο Μανώλης Γλέζος  δήλωσε με νόημα ότι: “Όταν η Κερατέα και η κάθε Κερατέα, κάθε χώρος αντίστασης γίνει υπόθεση του λαού, θα κερδίσουμε!”.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασής του, που προκάλεσε ενθουσιασμό, ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε και στους καρεκλοκένταυρους της εξουσίας.

“Πάνω από όλα κυριαρχεί η θέληση του λαού. Δεν κυριαρχεί η γνώμη κανενός καρεκλοκένταυρου, κανενός ανεγκέφαλου που μέσα από τα γραφεία κανονίζει πάνω σε χάρτες που θα γίνει τούτο και που το άλλο. Αν εννοούμε πραγματικά όταν λέμε πρώτα ο πολίτης, πρέπει τότε να σεβόμαστε την θέληση του πολίτη, γιατί αυτό είναι υπόθεση Δημοκρατίας”, ολοκλήρωσε στην ομιλία του το ισορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Σε Ευρωπαίο Επίτροπο οι κάτοικοι Κερατέας

Στο μεταξύ, εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων τους, μεταξύ των οποίων μονάδα μηχανικής διαλογής και εργοστάσιο αεριοποίησης πρότειναν στον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Γιάννες Ποτότσνικ οι φορείς της Κερατέας, παραθέτοντας τους λόγους που αντιστέκονται στην κατασκευή του ΧΥΤΥ.

Σύμφωνα με το protothema.gr ο Ευρωπαίος Επίτροπος φάνηκε πολύ καλά διαβασμένος για τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην πολιορκημένη Κερατέα, εμφανίστηκε διαλλακτικός και τόνισε ότι η Ε.Ε. συνεχίζει να χρηματοδοτεί την κατασκευή ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία μέθοδο που κατατάσσεται χαμηλά στην ιεράρχηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ότι αφορά τα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση φορέων της Κερατέας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο διήρκησε πάνω από μία ώρα.

“Φάνηκε σαν να μην περίμεναν κάτι περισσότερο από αυτή την συνάντηση”, λέει χαρακτηριστικά άνθρωπος που συμμετείχε στις επαφές και υπογραμμίζει ότι ο Ευρωπαίους Επίτροπος τους άκουσε με προσοχή και τους πρότεινε να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση.

Οι φορείς της Κερατέας προτείνουν η μονάδα αεριοποίησης των απορριμμάτων να εγκατασταθεί στο βιοτεχνικό πάρκο της περιοχής όπου ο δήμος διαθέτει έκταση 40 στρεμμάτων.

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τέθηκε και στις συναντήσεις του επιτρόπου με την κυβέρνηση, η οποία προσδιόρισε την δημοπράτηση των τεσσάρων εργοστασίων για τα απορρίμματα το επόμενο δίμηνο. Ικανοποίηση εκφράζεται προς ώρας για το σφράγισμα των χωματερών που από 240 έχουν μείνει ανοικτές σήμερα 109, οι οποίες θα πρέπει να κλείσουν το αργότερο έως το τέλος του έτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα