Ο Μπρένταν Φρέιζερ. Tanweer

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΙΑΣΟΣ ΤΩΡΑ”: ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΦΑΛΑΙΝΑΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΠΩΣ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΙΤ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το Magazine εξασφάλισε ένα αποκλειστικό βίντεο με τους Μπρένταν Φρέιζερ, Χονγκ Τσάου και Σέιντι Σινκ να συζητούν για τη νέα ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι.

Αποτελεί συχνό άξονα συζήτησης όταν βλέπουμε σινεμά που προέρχεται (ή που μοιάζει) με θέατρο. «Είναι πολύ θεατρικό».

Τι σημαίνει όμως αυτό και, κυριότερα, πώς μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της κινηματογραφικής εμπειρίας;

Στη Φάλαινα (The Whale) του Ντάρεν Αρονόφσκι, η θεατρικότητα δεν κρύβεται και μάλιστα για την ακρίβεια λειτουργεί υπέρ του φιλμ. Διασκευασμένο από ένα θεατρικό του ‘12, σε σενάριο μάλιστα του ίδιου του δημιουργού Σάμιουελ Χάντερ, το φιλμ εστιάζει σε μια εβδομάδα από τη ζωή ενός υπέρβαρου άντρα ο οποίος προσπαθεί να επανορθώσει τη σχέση του με την αποξενωμένη έφηβη κόρη του.

Πρωταγωνιστεί ο Μπρένταν Φρέιζερ σε μια ερμηνεία που τον έχει φέρει εδώ και μήνες στη θέση του οσκαρικού φαβορί, και γύρω του οι Χονγκ Τσάου (The Menu) και Σέιντι Σινκ (η Μαξ του Stranger Things) είναι εξίσου σπουδαίες στους ρόλους που αναλαμβάνουν. Λίγα πρόσωπα, ασφυκτικός, αυστηρά οριοθετημένος χώρος, σπαρακτική ιστορία: Είναι όλες οι πρώτες ύλες για ένα δράμα αληθινά έντονο, που νιώθεις να παίζεται πραγματικά μπροστά σου.

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι επιστρέφει μετά τη μητέρα! και δείχνει σχεδόν μετρημένος για τα δεδομένα του, κοντρολάροντας πολύ αποτελεσματικά τον (θεατρικό, που λέγαμε) χώρο και τις ερμηνείες. Ο τρόπος που κινείται η κάμερα στο ασφυκτικό διαμέρισμα, ο τρόπος που χορογραφούνται οι ηθοποιοί, ακόμα και το πώς ο χώρος σταδιακά αλλάζει, παράλληλα με τις συναισθηματικές διακυμάνσεις του κεντρικού ήρωα.

Εν ολίγοις, η Φάλαινα έχει πάρει τους περιορισμούς της συγκεκριμένης φόρμας και τους χρησιμοποιεί ως δύναμη, έτσι ώστε να πλάθεται ένα τελικό φιλμ που συνεπαίρνει συναισθηματικά τον θεατή.

Πώς όμως στήθηκε ένα τέτοιο εγχείρημα; Απαιτήθηκαν πρόβες τριών εβδομάδων κατά τις οποίες το βασικό καστ γνωρίστηκε τόσο καλά με τον χώρο και με τα υπόλοιπα σώματα, που στο τέλος «ξεχάσαμε ότι παίζαμε», όπως λέει ο Μπρένταν Φρέιζερ. Περισσότερα για όλα αυτά θα μας πουν οι ίδιοι οι ηθοποιοί λοιπόν, στο βιντεάκι που εξασφάλισε αποκλειστικά το Magazine.

Σε αυτό, η πρωταγωνιστική τριάδα των Μπρένταν Φρέιζερ, Χονγκ Τσάου και Σέιντι Σινκ εξηγούν πώς στήθηκε στις πρόβες κάτι τόσο τεχνικά απαιτητικό όσο είναι η Φάλαινα, αλλά και τι είναι αυτό που ελπίζουν να πάρει ο κόσμος από την ταινία.

Η Φάλαινα κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tanweer.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα