Shutterstock

ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΕΤΕ “ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΒΡΟΧΗΣ”;

Βρήκαμε οικονομικές και αποτελεσματικές λύσεις, για όσους αναζητούν κάτι να τους προφυλάσει από τη βροχή -που να το έχουν πάντα πάνω τους- και από την -τρελή- κίνηση στους δρόμους, κάθε φορά που γεμίζουν σύννεφα οι ουρανοί.

Να σηκώσει το χέρι όποιος δεν έχει χάσει ποτέ ομπρέλα. Όποιος δεν την έχει ξεχάσει, κάπου, κάποτε. Τώρα που συνεννοηθήκαμε -πως είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου Θεού- ας προχωρήσουμε στο θέμα μας. Όσα δηλαδή, μπορούμε να φορέσουμε όταν βρέχει για να προφυλαχθούμε.

Σημείωση: ο άνθρωπος που έδωσε τα αδιάβροχα στον πλανήτη, αυτός που τα εμπνεύστηκε, ήταν Σκοτσέζος και λεγόταν Charles Macintosh.

Στην εξίσωση βάζω και τον παράγοντα ‘κυκλοφοριακό‘ που όταν είχα και αυτοκίνητο και μηχανή, προτιμούσα να γίνω μούσκεμα, από το να μείνω κολλημένη στην κίνηση για ώρες. Τώρα που δεν έχω ούτε αυτοκίνητο, ούτε μηχανή (μετακινούμαι με ένα ταπεινό ποδήλατο) βρέθηκα να αναζητώ τη λύση στο πρόβλημα της βροχόπτωσης. Ανακάλυψα πολλά ενδιαφέροντα, τα οποία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου.

Για να μη χάνεις το χρόνο σου -από ό,τι βλέπω στις αναζητήσεις του Google δεν είμαι η μόνη που ενδιαφέρομαι για το προϊόν και πολλοί το κάνουν με έναν κάπως αμφιλεγόμενο τρόπο- ακολουθούν προτάσεις για όλα τα γούστα. Δηλαδή;

Βρέχει και δεν θες να περάσεις τη μισή σου μέρα μέσα στο αυτοκίνητο. Σκέφτεσαι να πας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τουλάχιστον μέχρι τον πλησιέστερο σταθμό μετρό. Δεν θες όμως, να πάθεις και πνευμονία. Υπάρχει η εξής λύση: τα αδιάβροχα εργασίας. Δες τις τιμές και με ευχαριστείς μετά.

Υπάρχουν σε σετ (αναζήτησε τα ως κοστούμι), όπως υπάρχουν και ως καμπαρντίνα.

Επίσης, βγαίνουν και σε πολλά χρώματα. Θα σου πρότεινα να διαλέξεις ένα που να σε βλέπουν. Ναι, το κίτρινο είναι εξαιρετική επιλογή.

Αδιάβροχη καπαρντίνα σε έντονο χρώμα, για να σας βλέπουν και εν μέσω καταρρακτώδους βροχής. FF Group

Η δε κουκούλα ‘βγαίνει’ σε σημείο που δεν χρειάζεσαι καν ομπρέλα. Οπότε με έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια.

Σε περίπτωση που θες κάτι πιο ελαφρύ, για να μπορείς να το έχεις πάντα στην τσάντα σου, υπάρχει το κοινώς λεγόμενο πόντσο. Στη λίστα με τις επιλογές είναι διαθέσιμο αυτό της μιας χρήσης και εκείνο των περισσότερων. Οι ίδιες επιλογές υπάρχουν και σε καπαρντίνα, που ωστόσο είναι εξόχως λεπτή οπότε δεν μπορώ να σου εγγυηθώ την αποτελεσματικότητα, αν βρέχει πολύ. Αν διερωτάσαι τι θα κάνεις για να προφυλάξεις την τσάντα, θα τη βάλεις πάνω σου, πριν βάλεις το αδιάβροχο.

Πάμε παρακάτω.

Σε περίπτωση που θες να χρησιμοποιήσεις το ποδήλατο ή το μηχανάκι σου, μπορείς να φορέσεις ό,τι έχεις δει έως εδώ. Επίσης, υπάρχει αδιάβροχο που καλύπτει και εσένα και τις ρόδες σου.

Αν σε ενδιαφέρουν μόνο τα μαλλιά και η πλάτη σου, η λύση είναι το αναδιπλούμενο ‘καπάκι‘. Kάνε έναν κόπο να το τσεκάρεις. Είναι ελαφρύ και δεδομένα μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου. Kυκλοφορεί και σε πιο προσεγμένη εκδοχή που θα την προτιμήσουν όσοι θέλουν να κάνουν χρήση του κινητού τους, υπό βροχή. Λέγεται numbrella και αντέχει και στα πολλά μποφόρ αέρα.

Η ομπρέλα που καλύπτει όλο το σώμα είναι επίσης μια κάποια λύση και θα τη βρείτε online ως full body umbrella. Αυτή που προτείνουμε προφυλάσσει και από τον ήλιο (just saying). Δες πώς λειτουργεί.

Κυκλοφορεί σε πολλές εκδόσεις και ποιότητες. Μπορείς ωστόσο, να τη φτιάξεις και μόνος/μόνη σου, περνώντας πάνω από μια ομπρέλα -που ήδη έχετε- μια πλαστική σακούλα από αυτές που υπάρχουν σε όλα τα supermarkets, για την αποθήκευση των ρούχων. Αν υποθέσουμε πως δεν θέλετε να κρατάτε ομπρέλα, αλλά θέλετε να έχετε κάτι πάνω από το κεφάλι σας, υπάρχει η Backpack Umbrella που περιλαμβάνει αξεσουάρ με το οποίο δένεται το αντικείμενο του πόθου, στην πλάτη.

Αν ψάχνετε για κάτι πιο οικονομικό, έχουμε για εσάς το αξεσουάρ που συνδέει την ομπρέλα με το backpack σας.

Για το τέλος, αφήσαμε την ομπρέλα που αποδεδειγμένα αντέχει και σε τυφώνες. Εσύ μπορεί να μην αντέξεις, αλλά η ομπρέλα θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Λέγεται Black Stealth Fighter, όνομα που ξεκάθαρα δεν επιλέχθηκε από τύχη.

Ας κλείσουμε εύθυμα, με ένα τραγούδι που είναι σχετικό με την περίσταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα