24 MEDIA CREATIVE TEAM

ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ: “ΕΚΑΝΑ ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ”

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής περιγράφει τις πρώτες δύσκολες μέρες της στη στενή.

Λυπάμαι πολύ που πρέπει να το πω, αλλά το πρώτο βράδυ στο κελί μου δεν είχαν κόφτη πούρων. Δεν το έκανα θέμα όμως, ήξερα ότι η πρώτη νύχτα στη στενή δεν αστειεύεται. Αν την περιφρονήσεις θα σε τσακίσει. Απλώς κοίταξα τον φύλακα βλοσυρά για να περάσω το μήνυμα της δυσαρέσκειάς μου.

Αυτό δεν είναι μέρος για ένα λευκό και ξανθό κορίτσι. Οι συγκρατούμενές μου με χλεύασαν όταν τους έκανα παρατήρηση που έτρωγαν το ψωμί πριν έρθουν τα μαχαιροπίρουνα. Για μένα αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος εξέγερσης.

Καταλαβαίνεις επίσης με τι ανθρώπους έχεις να κάνεις όταν η παρατήρησή σου πώς δεν έχει αφυγραντήρα το κελί, προκαλεί σαρκαστικά σχόλια. Ή όταν επισημαίνεις τις κακοτεχνίες στο air-condition.

Κάπως έτσι, λοιπόν, θα κυλήσει η ζωή μου εδώ μέσα: αυθάδης και ανελέητη. Και κάτι πρέπει να κάνω γι’ αυτό. Δεν επιβιώνει ούτε ο πιο σκληρός ούτε ο πιο δυνατός. Επιβιώνει αυτός που ξέρει να προσαρμόζεται.

Έτσι, προκειμένου να αρχίσω να ταιριάζω με το περιβάλλον, την πρώτη μέρα έκανα κάτι ανεπίτρεπτο: έφαγα απευθείας μέσα από το τάπερ. Και τη δεύτερη μέρα, χτύπησα τατού.

Μη ρωτάς πώς τα κατάφερα. Αν ξέρεις τους κατάλληλους ανθρώπους και έχεις και το απαραίτητο ρευστό, μέσα στη φυλακή βρίσκεις τα πάντα.

Έχω κάνει κι εγώ το κομπόδεμά μου, μετά από τόσα χρόνια σκληρής εργασίας. Βέβαια, και σε μένα η οικονομική κρίση επέφερε δραματική μείωση των εισοδημάτων μου αλλά μόνο ο τεμπέλης δεν βρίσκει δουλειά. Όποιος θέλει πραγματικά να δουλέψει, δουλεύει.

Θα προτιμούσα ωστόσο να μην αποκαλύψω τι γράφει το τατού μου. Είναι κάτι πολύ προσωπικό, γραμμένο στην πιο όμορφη και πλούσια γλώσσα του κόσμου: την αραβική. Χα-χα “πλούσια”… Σταμάτα, σταμάτα…

Τελευταία όμως έχει αρχίσει κάτι άλλο να με προβληματίζει. Φοβάμαι ότι μία πιθανή συγκατοίκηση με την κυρία Μαρία Σπυράκη ίσως οδηγήσει σε αγεφύρωτες διενέξεις. Η κυρία Σπυράκη έχει μεγαλώσει στη Λάρισα και -χωρίς κανένα ίχνος κακεντρέχειας- πολύ φοβάμαι ότι το να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης θα καταστεί αδύνατον. Τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά.

Ελπίζω τουλάχιστον να προσέχει την προσωπική της υγιεινή. Για μένα αυτό είναι πάνω απ’ όλα θέμα πολιτικό.

Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα