24 MEDIA LAB

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ SMISHING: “ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΓΥΜΝΕΣ ΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ 1.000 ΕΥΡΩ”

Η συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας στο NEWS 24/7, που έπεσε θύμα εκβιασμού από χάκερ. Τι απαντά ο διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλης Παπακώστας.

Ήταν Σάββατο βράδυ και το κινητό της Μαρίας* ξεκίνησε να χτυπάει ασταμάτητα. Καλούσαν οι φίλοι της για να την ειδοποιήσουν πως έχουν λάβει γυμνές φωτογραφίες της και πως μάλλον την έχουν χακάρει.

“Ένας άνθρωπος που γνωρίζω προσωπικά μου έστειλε ένα μήνυμα και μου ζητούσε τον αριθμό μου γιατί έχει κολλήσει με ένα παιχνίδι στο Facebook” διηγείται η Μαρία*. Μετά από λίγο, έφτασε στο κινητό της ένα SMS με έναν παράξενο κωδικό, τον οποίο του έδωσε. Τότε, ήταν η στιγμή που χακαρίστηκε. Ακριβώς επειδή, πίσω από το προφίλ του γνωστού της, κρυβόταν ο χάκερ που όταν βρήκε προσωπικές φωτογραφίες της σε συνομιλία με πρώην σύντροφο της, ξεκίνησε να την εκβιάζει.

Η Μαρία* έπεσε θύμα smishing. Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλης Παπακώστας, εξήγησε πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος, οι καταγγελίες για την οποία έχουν τριπλασιαστεί σε 1 χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

*Το πραγματικό όνομα και τα υπόλοιπα προσωπικά της στοιχεία βρίσκονται στην διάθεση του Magazine.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα